Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" се надява на снизхождение от УЕФА

Вицешампионите останаха почти без състав за двубоите с "Адмира Вакер" в Лига Европа

23 Юли 2018
CSKA.BG
Заради фрактурата в лявата ключица Енрике Рафаел ще бъде с гипс в продължение на месец, след което ще започне рехабилитация.

"ЦСКА-София" очаква в началото на тази седмица УЕФА да се произнесе по жалбата срещу червения картон на Николай Бодуров, за да може евентуално капитанът да вземе участие в мачовете срещу "Адмира Вакер" от II квалификационен кръг на Лига Европа. Централният бранител бе единият от двамата футболисти на "червено-белите", които бяха изгонени след края на двубоя с "Рига" (0:1, 5:3 с дузпи) в латвийската столица миналия четвъртък. Другият е халфът Кристиян Малинов, който със сигурност ще пропусне поне първата среща с австрийците - на 26 юли на ст. "Българска армия".

От ръководството на клуба на Гриша Ганчев смятат, че само Малинов е участвал в мелето с латвийски футболисти след последния съдийския сигнал, докато Бодуров само се е опитвал да разтърве биещите се. Затова и "ЦСКА-София" внесе официален протест, който трябва да бъде разгледан от дисциплинарната комисия към европейската централа днес или утре.

Ако червеният картон бъде потвърден, наставникът Нестор ел Маестро няма да може да разчита на общо четирима основни футболисти. Освен Малинов и Бодуров червен картон в Рига получи и халфът Тиаго Родригес, който бе два пъти официално предупреден още в редовното време. Друг от полузащитата на вицешампионите - Енрике Рафаел, пък е със счупена ключица на лявото рамо.

Същевременно "Адмира Вакер" допусна изненадваща загуба в първия си официален мач за новия сезон. Петият от австрийската Бундеслига отпадна още в I кръг от турнира за купата на страната след 0:1 като гост на аматьорския "Нойзидл".