Медия без
политическа реклама

Хицфелд: Германия не трябваше да разчита на Йозил и Гюндоган

12 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС
Месут Йозил

Легендарният бивш германски треньор Отмар Хицфелд изрази мнение, че националите от турски произход Месут Йозил и Илкай Гюндоган е трябвало да бъдат извадени от състава на Бундестима за Мондиал `18. Според него мотивът за това е трябвало да бъде не толкова тяхната обща снимка с президента на Турция Реджеп Ердоган през април, колкото огромния обществен отзвук, който тя предизвика.

"Вярвам, че Йозил и Гюндоган не си направиха услуга с това, че заминаха за световното първенство, след като вече бяха поставени под огромен натиск - заяви бившият треньор на "Борусия" (Дортмунд), "Байерн" и националния отбор на Швейцария. - По мое мнение отговорните хора трябваше да ги защитят и да ги оставят у дома. Така двамата можеше да започнат на чисто. По този начин щеше да има мир по време на световното. За мен цялата история даде негативно отражение върху отбора. На играчите постоянно им се задаваха въпроси по този повод."

Плеймейкърът Йозил, който бе сред най-слабо представилите се германски национали на Мондиал `18, все още отказва да коментира срещата си с турския държавен глава. Преди два дни лично президентът на германския футболен съюз (DFB) Райнхард Гриндел обяви, че очаква някакво обяснение от халфа на "Арсенал".