Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

12 Юли 2018

Голът

на Самюел Юмтити във вратата на Белгия след корнер стана 69-ият от стандартно положение на Мондиал 2018. Общо на първенството са реализирани 158 попадения, което означава, че от стандартни положения головете са 43.7% от всички.

 

Употребата

на допинг във футбола е на едно от най-ниските равнища в спорта въобще, обяви генералният секретар на ФИФА Фатма Самура на пресконференция в Москва. "Допингът е с разпространение около 0.1% във футбола. Световното не е завършило, но мога да кажа, че взехме всички мерки да е най-безопасното за здравето на спортистите. Досега няма нито една положителна проба", допълни Самура.

 

Ветерани

от националния отбор на Русия заедно с бивши звезди на световния футбол изиграха приятелски мач на изграденото за Мондиал 2018 игрище на Червения площад в Москва. Срещата завърши миролюбиво - 9:9. За единия тим играха бившият вратар на Швейцария Паскал Цубербюлер, испанецът Мичел Салгадо, Хуан Пабло Анхел (Кол), английската футболистка Алекс Скот и Алексей Смертин (Рус). В другия състав личаха имената на вратаря Хорхе Кампос (Макс), Диего Форлан (Ур), Лотар Матеус (Гер), Нуно Гомеш (Порт), руската футболистка Марина Фьодорова, бразилеца Кафу, Хуан Пабло Сорин (Арж) и Андрей Тихонов (Рус).

 

Световният

шампион с Франция от 1998 г. Зинедин Зидан поздрави "петлите" за достигането до финала. Доскорошният треньор на "Реал" (Мадрид) публикува в "Инстаграм" снимка на националния тим и я "гарнира" с емотикони аплодисменти.

 

Халфът

Юрий Жирков стана третият руски национал, който се отказа от "сборная" след Александър Самедов и Сергей Игнашевич. "Вече нямам сили да играя на такова равнище. Последната ми травма е още един намек, че трябва да се откажа", заяви Жирков.