Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

13 Юли 2018

Председателят

на БОК Стефка Костадинова ще бъде на финала на Мондиал 2018 по покана на оргкомитета. Костадинова ще се срещне в Москва с президента на МОК Томас Бах.

ФИФА призова

тв операторите да показват по-рядко красиви жени по трибуните на стадионите. Темата бе повдигната на дискусионния форум по въпросите за разнообразието и борбата с дискриминацията, проведен от организацията "Футбол против расизма в Европа" и ФИФА в Москва. По думите на шефа на департамента по устойчиво развитие на ФИФА Федерико Адеки в честото показване на красиви жени в преките предавания някои виждат признаци на сексизъм. Адеки добави, че позицията на ФИФА по този въпрос е нормална еволюция на мненията.

 

Само 1%

от руснаците са обидени от представянето на "сборная" на Мондиал 2018 според проучване на Всеруския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ). 47% се гордеят с националния отбор, а 8 са просто "разочаровани". По данни на ВЦИОМ 63% от запитаните руснаци ще гледат финала на световното в неделя, като 23% ще са за Франция, 16% за Хърватия, а останалите ще са неутрални.

 

Йежи Бжечек

е новият селекционер на полския национален отбор. Местният футболен съюз не оповести срока на договора на 47-годишния специалист. За последно Бжечек работи във "Висла" (Плоцк). Новият треньор има 42 мача с екипа на Полша, в които е вкарал и 4 гола. Той е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона`92. Контрактът на досегашния наставник Адам Навалка не бе продължен, след като "дружина полска" отпадна още в груповата фаза след загуби от Сенегал (1:2) и Колумбия (0:3) и победа над Япония (1:0).