Медия без
политическа реклама

"Лудогорец" вече мисли за съперника във II кръг

13 Юли 2018
Лудогорец
Пауло Аутуори

"Лудогорец" постави клубен рекорд за най-голяма победа в европейските клубни турнири и вече мисли за съперника си във II квалификационен кръг на Шампионската лига. Тимът от Разград разгроми със 7:0 като домакин северноирландския "Крусейдърс" и направи реванша идния вторник протоколен. Влезлият като резерва полски нападател Якуб Швиерчок постигна един от най-бързите хеттрикове в турнира, като само за 7 минути - между 73-ата и 80-ата, оформи крайния резултат. Преди него два пъти вкара Марселиньо (25-а и 66-а), веднъж Клаудиу Кешерю (53-а), а Родни Браун си отбеляза автогол (40-а).

Следващият съперник на шампионите ще е по-добрият от двойката "Дюделанж" (Люкс) и "Видеотон" (Унг), които завършиха 1:1 в Люксембург.

"Пресирахме през цялото време и бяхме организирани както в защита, така и в нападение. Доволен съм и се надявам да продължим по същия начин. Футболистите следваха всичките ми инструкции, но без качествата им нямаше да спечелим по този категоричен начин", заяви бразилският мениджър на "Лудогорец" Пауло Аутуори, който не отвори дума за голямата разлика в класите на двата отбора.

Това направи капитанът Светослав Дяков: "Играхме добре, пресирахме добре, вкарахме доста голове. Отборът ни е със страхотни футболисти. Ще е трудно за противниците, но нека не съдим от днешния съперник, тъй като "Крусейдърс" e доста под нашето ниво."

Още по темата