Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

12 Юли 2018

"ЦСКА 1948"

предложи на "Левски" да замести отказалия се аржентински гранд "Бока Хуниорс" и по случай 75-годишнината от рождението на "синята" легенда Георги Аспарухов-Гунди да бъде организирано своеобразно "вечно дерби". "Вярваме, че България и българският футбол се нуждаят от своя голям мач, а 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов е идеален повод да възкресим неговата славна традиция", пишат от създадения през 2016 г. аматьорски клуб, който през новия сезон ще дебютира в професионалния футбол като част от Втора лига.

 

"Дунав"

подписа договор с бразилския централен нападател Глаусио да Силва (24 г.). Той става осмото ново попълнение на русенци това лято след Георги Динков, Борислав  Балджийски, Александър Александров, Иван Коконов, Ахмед Ахмедов, Даниел Пехливанов и Филип Димитров. "Дунав" ще представи състава си за новия сезон в Първа лига утре (13 юли) в последната лятна контрола - срещу "Локомотив" (ГО) в Русе.

 

Синът

на треньора на "Дуисбург" Илия Груев – Илия Груев-младши, направи дебют за първия тим на "Вердер". 18-годишният опорен халф взе участие в тристранния турнир, в който елитният германски тим срещна скромните "Айнтрахт" (Цухсхафен) и "Бремерсхафен". Двубоите бяха в по едно полувреме, а Груев игра в срещата с "Айнтрахт", спечелена от бременци с 8:0. В другата среща "Вердер" разби и домакините от Бремерсхафен с 5:0.