Медия без
политическа реклама

Роси не се срамува от резила на "Левски"

"Сините" паднаха от "Вадуц", но треньорът не мисли за оставка

13 Юли 2018
SPORTAL.BG

Треньорът на "Левски" Делио Роси не смята, че загубата с 0:1 от "Вадуц" в първия квалификационен кръг на Лига Европа е срамна за тима. "Сините" се изложиха при гостуването на отбора от Лихтенщайн, който играе във II швейцарска дивизия и завърши на 4-то място там миналия сезон. Още след мача италианецът призна, че тимът му не е играл много добре, но не може да се говори за срам. При прибирането в София Роси отново повтори мнението си: "Всеки може да загуби, но да се срамуваме? Не мисля. Понякога отборът може да играе по-добре, а друг път да загуби, но това не е повод за срам. Тук съм, когато нещо не върви, за да поема отговорността. Моята работа обаче не е да търся виновни, а да се опитам да оправя нещата."

Роси не мисли и за оставка, макар че "Левски" изигра много слаб мач в Лихтенщайн: "Оставка? Тази дума не съществува в моя речник. Тя е признак на това да се предадеш, а аз не се предавам."

"Левски" вече има 12 поредни мача без победа като гост в Европа. От 2010 г. насам "сините" не са печелили двубой навън, но при предишните треньори поне загубите не бяха от втородивизионни отбори. Според Роси обаче тимът е бил без двама титуляри и това оправдава поражението: "Бяхме без двама титуляри в сравнение с миналия сезон. Спорно е дали "Левски" трябва да побеждава такива отбори без 2-3-ма титуляри."

Капитанът Божидар Митрев вярва, че тимът ще продължи напред. Според него "Левски" е подценил първия мач: "Смятам, че ще се съберем. Подценихме мача и си изпатихме. Ако беше по-класен съперник, може би щяхме да водим на полувремето. Няма проблем в отбора. Доста сме сплотени, но наистина има играчи, които не знаят какво е "Левски". Всичко в отбора е нормално. Длъжни сме да побеждаваме такива отбори, особено за клуб с нашите претенции."

Защитникът Иван Горанов призна, че загубата е заслужена. Според него играчите на "Вадуц" са имали по-голямо желание. "Вярвам, че имаме сили да отстраним "Вадуц". Имаме една седмица, за да се съберем всички. Трябва да играем като отбор", добави той. 

Реваншът е във вторник от 18:45 ч.