Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

17 Юли 2018

Въпросът

с удължаването на договора на селекционера на руския национален отбор Станислав Черчесов ще бъде разгледан в скоро време, съобщи вицепремиерът и председател на координационния комитет по подготовката и провеждането на Мондиал 2018 Виталий Мутко. "Ясно е, че на световното Черчесов събра колосален опит. Сега трябва да се проведе заседание на техническия комитет на футболния съюз", добави бившият спортен министър. 54-годишният Черчесов пое "сборная" през август 2016 г. и я класира на 1/4-финалите на шампионата, където тя отпадна от Хърватия с дузпи.

 

Почти 3/4

от чуждестранните гости на световното първенство са изявили желание отново да дойдат в страната. Това обяви шефката на пресслужбата на "Младата гвардия на Единна Русия" (МГЕР) Анна Рогачова. Доброволческият корпус на МГЕР по време на шампионата е успял да анкетира 5367 чужденци във всички 11 града, в които имаше мачове. Средната възраст на запитаните е била 33 години, а средният им срок на пребиваване - 12 дни. "73% казаха, че ще се върнат пак, а 5% - че ще останат след световното, за да си доизкарат отпуска", добави Рогачова, според която 87% от анкетираните са посетили за първи път Русия, като 64% от тях първоначално са били скептично и дори негативно настроени.

 

Центровете

за доброволци на Мондиал 2018 ще продължат да работят, защото ще предадат своя опит на оргкомитета на следващото световно първенство - в Катар през 2020 г. Това обяви шефката на доброволческия департамент Татяна Гомзякова. "Имаше много неща, които бяха реализирани за първи път, и се надявам да бъдат използвани и в Катар - допълни тя. - ФИФА и оргкомитетът вече ни поставиха отлична оценка, а самите 35 000 доброволци оцениха с 9 по 10-балната система условията, които им бяха предоставени - храна, нощувки, транспорт, управление на дейностите".