Медия без
политическа реклама

В "Славия" са притеснени заради изкуствения терен в Тампере

12 Юли 2018
архив
Венцеслав Стефанов

Тимът на "Славия" отпътува вчера за Тампере (Фин), където довечера от 19 ч. ще играе с местния "Илвес" първия си мач от I предварителен кръг на Лига Европа. На заминаване президентът на "белите" Венцеслав Стефанов бе предпазлив, като изказа и притеснение от факта, че стадионът на противника е с изкуствена трева.

"Очакванията са момчетата да дадат всичко от себе си и дай боже, да продължим. Засега не може да говорим за наше предимство, защото отиваме на чужд терен, който е и изкуствен - нещо, което не се практикува у нас. Ще бъдем по-скоро притеснени, отколкото да имаме предимство - коментира Стефанов. - Искаме да видим как истински българи влизат в бой. Няма да правим трагедии. Ако играят и дадат всичко от себе си, но противникът е по-добър, няма да свърши светът, нали?" 

Треньорът Златомир Загорчич пък добави: "Отиваме да изиграем един мач срещу един силен отбор от биткаджии. Няма да е лесно. Имаме настроение и очакваме да се върнем в София с хубав резултат. Надявам се, че ще се получат всички неща, които тренирахме. Ако изиграем един силен мач там, домакинството на реванша може да е предимство".

Според "Кота спорт" пък защитникът Стефан Велков няма да играе в Тампере, защото преминава в клуб от Азербайджан, като "белите" ще обявят трансфера днес, преди мача с финландците.