Медия без
политическа реклама

Прокуратурата е осъдена от още двама оправдани за "Наглите"

18 Юли 2018

Още двама оправдани за участие в престъпната група за отвличания "Наглите" осъдиха прокуратурата да им плати по 10 000 лв. обезщетение, съобщи lex.bg.

Павел Петков и Цветозар Славчев са спечелили делата си на първа инстанция в Софийския градски съд (СГС). Те съдеха прокуратурата за 2 млн. лв., но са получили в пъти по-малки обезщетения от тези, които са искали, показа проверка на „Лекс“.

Петков беше обвинен и съден за отвличанията на Илиян Цанев, Ангел Бончев и Румен Гунински, но беше оправдан на три инстанции. Над 2 г. той беше в ареста, затова иска 1.55 млн. лв. за неимуществени вреди. По това време била издадена и книга за „Наглите“, а снимката на Петков била на корицата. Той се притеснявал особено много за децата си, тъй като в училище дори и на тях им казвали „Наглите“. Съдът отбелязва, че Петков е бил осъждан в миналото за пет престъпления и е изтърпявал наказание в затвора. Като цитира решение на ВКС от 2012 г., съдия Калина Анастасова от СГС посочва, че миналите осъждания дават отражение на размера на обезщетението.

Славчев беше оправдан по обвинение, че участвал в отвличането на Цанев. Той претендира за 400 000 лв. Славчев е с чисто съдебно минало, бил е в ареста по-малко от 6 месеца.

Миналата година и друг оправдан за участие в „Наглите“ – Митко Лебешковски, осъди прокуратурата да му плати обезщетение от 30 000 лева. Той беше обвинен и съден заедно с брат си Радослав, но и двамата бяха оправдани.

Последвайте ни и в google news бутон