Медия без
политическа реклама

Купиха компанията на Уейнстейн за 289 млн. долара

18 Юли 2018
Сексскандалът лиши Харви Уейнстейн от компанията му.

Новите собственици потвърдиха, че са приключили сделката за покупката на The Weinstein Company, и представиха нейната наследничка Lantern Entertainment. Продуцентската компания на Харви Уейнстейн вече не съществува. Тя беше продадена на Lantern Capital Partners за 289 млн. долара девет месеца след като кариерата на Уейнстейн се срина в резултат на експлозивните твърдения за сексуално насилие и тормоз. Продажбата е с над 20 милиона долара по-малко от първоначално обявената цена от 310 милиона долара. "Днес обръщаме нова страница", казаха съпредседателите на Lantern Entertainment Анди Мичъл и Милош Брайович. Новата компания, твърдят те, ще бъде "съсредоточена върху креативността и творчеството" и признават, че са "изключително мотивирани да се превърнат в сила в тази индустрия".
Продажбата дава на Lantern колекция с повече от 270 филма, които са генерирали повече от 2 милиарда долара в боксофисите по целия свят, както и телевизионен бизнес, който включва модния сериал Project Runway. Сред филмовите заглавия са носителите на "Оскар" The King's Speech и The Artist, както и Inglourious Basterds, Silver Garments Playbook и The Hateful Eight. Наред с тях те получават и все още неизлъчените игрални филми The Upside с участието на Брайън Кранстън и Никол Кидман и The Current War с Бенедикт Къмбърбач.
Миналия четвъртък компанията на Уейнстейн обяви, че четирима от петте й членове ще се оттеглят при приключването на продажбата, включително братът на Уейнстейн и съосновател на компанията Боб.