Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Знаете ли кой е той?

16 Юли 2018

Нали знаете как се решават проблемите в тази държава? 

Единият начин е премиерът лично да разсече гордиевия възел с едно маваши-гери. Другият начин е да "разпореди". Това е един от начините Борисов да се слива със своя народ - издава разпореждане за нещо, което трябва да е свършено вчера по силата на институционално задължение, а не на измислено "разпореждане". 

Така и с нещастните добичета и техните стопани в Странджа планина ("24 часа"): "Премиерът прати Порожанов да укроти фермерите на избитите животни". Първо ги натръшкаха без много церемонии, сега Борисов експедира Порожанов да обясни на хората защо това е безусловно правилно. Сигурно има немалко читатели, които и не знаят кой и какъв е Румен Порожанов - за какво ни е да знаем ръководителите на институции! В скоро време и на Борисов няма да му се налага да им помни имената и лицата - просто ще издава разпореждания по "Фейсбук". Примерно: "шефът на убийците да добитък да иде да укроти хората, че ми надуха главата!"

"Замина за районите с чума по нареждане на премиера" - подкрепя мисията и "Телеграф" и цитира заминалия - "Порожанов: издирваме източника, за да спрем заразата". 

Едно време и Миро "Мършата" Найденов бореше шапа в пограничните райони. Тогава заразата беше трансгранична - кравите бяха пипнали болестта от турски посестрими. 

Но сега има ограда! Не е възможно пиле и мигрант да прехвръкнат, камо ли чумаво добиче! 

Не ни е удобно да питаме по този въпрос Бащата на Великата българска ограда Валери Симеонов. Той е зает да мачка децибелите в кръчмите и да маркира заведения по плажовете, за които твърди, че са противозаконно категоризирани от Министерството на туризма. На тези твърдения от минтуризма отговарят: "Във връзка с публикации в социалните мрежи, че било установено, че неправомерно са били издавани..." Това е много весело, но нека се върнем на въпроса: знаете ли кой е Порожанов?