Медия без
политическа реклама

Каракачанов се притесни от фалшива новина за овцете

19 Юли 2018ИВАН ПЕТРОВ
Илияна Кирилова
Премиер и вицепремиер опровергаха, че овцете се избиват заради нелегални мигранти.

Военният министър Красимир Каракачанов поиска на заседание на Министерския съвет ДАНС да провери сайтовете, които разпространяват "новината", че овцете и козите в Странджа се избиват, за да може да се освобождава място за нелегални мигранти, които били транспортирани с военни самолети у нас. 

"Това не може да продължава, защото е откровен саботаж срещу политиката на правителството и сигурността на държавата", заяви министърът. Според него това е престъпление по НК, тъй като се всява смут, и виновните трябва да си понесат отговорността.

Куриозното в случая е, че Каракачанов е проверил за всеки случай фалшивата новина и дори искал информация от Агенцията за бежанците. "Още преди десетина дни се появи в определени сайтове лъжливата информация, че на български военни летища кацат самолети, които превозват нелегални мигранти от Германия и Европа. Въпреки че това е абсолютно невъзможно, тъй като без мое разрешение не може да се случи, проверил съм случая, такова нещо няма. Извън самолетите на ВВС на Република България и някои самолети на съюзниците, които изпълняват участие в учения, каквото е "Тракийски орел", което тече сега в Пловдив, други самолети не са кацали не само на Безмер, а на нито едно българско военно летище", заяви той. 

Премиерът Бойко Борисов също се издаде, че се вълнува от неофициалните новини. Той заяви, че чул какви ли не неща, но не иска да ги коментира, защото след това медиите започвали да правят предавания върху тях. Най-горещата тема около него тези дни е за къща в Барселона, която се твърди, че е купил на своя млада приятелка. Борисов увери разпалено, че няма договорка с Меркел да ни връща мигранти. 

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?