Медия без
политическа реклама

Microsoft се връща в бизнеса със смартфоните

Вторият опит на Microsoft може да се окаже по-добър.

Microsoft се опита преди време да се превърне във влиятелно име на пазара на смартфони - с Windows Mobile и серията Lumia устройства, произведени от Nokia. Опитите в тази сфера, знаете, не постигнаха желания успех и накараха компанията да съсредоточи вниманието си върху други сегменти, в които може да генерира повече приходи. 
Напоследък обаче има твърдения за ново желание на Microsoft да се върне на пазара на смартфоните - с премиерата на новия модел на Surface Phone.
Дали това е така, или не – още е рано да се каже. Ако има такава премиера, тя ще се проведе през 2019 година. Вече съобщихме, че този телефон трябва да отбележи драматична промяна в стратегията на Microsoft. Стана ясно, че този телефон няма да е обикновен смартфон, а принципно нов тип хардуер. Служител на компанията потвърди, че смартфоните от серията Surface няма да работят с Windows 10 Mobile, а с Android. Това, изглежда, е единственият шанс за успех в този сегмент.
Все още няма информация за конкретните технически спецификации, които ще ни бъдат предложени от първия Android смартфон на Microsoft.