Медия без
политическа реклама

НАКРАТКО

24 Юли 2018

Хосеп Гуардиола

лично се е заел да увещава Миралем Пянич да премине в "Манчестър С". Според в. "Гадзета дело Спорт" мениджърът на "Сити" се е чул с босненския национал да потвърди за интереса към него. Изданието посочва, че се очаква английският шампион да предложи 100 млн. евро за Пянич.

 

 

Новият член

на италианската Серия А "Парма" ще започне сезона с минус 5 точки заради скандала с нападателя на тима Емануеле Калайо, който бе уличен да пише съмнителни есемеси с футболисти на "Специя" преди решителните мачове между двата тима за място в италианския елит. Самият Калайо обаче е изваден за 2 г. от футбола и ще трябва да плати глоба от 20 000 евро.

 

 

Швейцарският

национал Йоан Джуру (31 г.) премина със свободен трансфер в италианския елитен СПАЛ. За последно защитникът игра в турския "Анталияспор", а преди това бе в "Арсенал" и "Хамбургер".

 

Британският

 

вестник "Дейли мейл" ще изплати обезщетение на бившия бразилски национал Роберто Карлос, когото набеди в употреба на допинг. В свой материал от юни т.г. изданието твърди, че Карлос е използвал забранени вещества за подобрение на физическата си форма по време на световното първенство през 2002 г. От "Дейли мейл" признаха, че са пуснали невярна информация, извиниха се за нея и потвърдиха, че ще платят на Карлос компенсация за причинените морални щети. Вестникът е използвал твърдение на германската телевизия "Вестдойчер Рундфунк Кьолн", която вече бе задължена от съда да плати обезщетение на бразилеца.

 

Мачът за

Суперкупата на Испания между шампиона "Барселона" и финалиста в турнира за Купата на краля "Севиля" ще се играе на 12 август в мароканския град Танжер. От испанската федерация съобщиха също, че победителят ще бъде определен в един мач, въпреки желанието на "Севиля" да има и реванш.