Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

50 нюанса кафяво

19 Юли 2018

Кофти лято ни се падна. Времето гадно. Морето мръсно. Зарази пъплят по суша и вода. Че и световното свърши. Сега пак вестниците ни останаха едничка надежда за разтуха. Обаче в ловния сезон и те стрелят на месо.

"Летен грип напълни лекарските кабинети по морето", прицелва се "Монитор". "Пет курорта с фекалии в морето" - "Телеграф" се е престрашил да бръкне в дълбокото и аранжира кафявата новина с по-ведър нюанс: "Вадят нощувките на светло".

Това, последното, е най-новата стратегическа идея на министър Николина, която сериозно се е заела да подреди туризма веднъж завинаги, ако ще Валери Симеонов накрая да я набие. Като поредна стъпка в тази посока (към регулация на пазара, не към пердах) щяла да бъде създадена "единна система за туристическа информация" (обществена поръчка за милион и нещо).

Това ще е поредното набиване на канчето на сивата икономика, която едва издържа под напора на непоколебимата държава и вече започва да придобива цвят - засега нещо средно между беж и екрю, съвсем скоро пепел от рози. "Борисов обяви акция "Пречупване", подскача като мажоретка "Стандарт". Заканата срещу всички нюанси на сивото е люта: "Полагаме огромни усилия и боя по контрабандата няма да го изпуснем".

Трепери, контрабандо! Баце лично ще пребие всеки кокошкар, бъркащ в кацата без негово знание. Ето така се влиза в учебниците по история - не само българските, но и трансполуостровните.

"Галъп": За Западните Балкани Борисов е най-одобряваният лидер в региона", удря чело и "24 часа". Това Ердоган, това Ципрас - Борисов може да им даде да му пипнат процентите!

А дори няма гърди като хърватската Колинда. Завиждайте, балкански субекти! 

А, впрочем, Колинда има ли офшорен любовник?... Ама, хайде без такива майтапи, че достатъчно се отъркаля вече един хърватски фейк - сума сериозни медии публикуваха фалшиво писмо, уж подписано от селекционера на хърватския национален отбор по футбол, че футболистите щели да си дарят премиите на бедни деца. 

Не бойте се, деца, няма такова нещо!