Медия без
политическа реклама

Записки по стабилността

Проверка на проверката и ремонт на ремонта

23 Юли 2018ИВО БАЛЕВ
Дървено магаре - моя малка Бронзова къща.

Волен Сидеров започна акция по проверки на проверките на Валери Симеонов, защото нямал доверие в качествата на Симеонов като главен проверяващ крайбрежните бардаци.

Валери Симеонов обикаля Черноморското крайбрежие и освен че мачка децибелите, прави проверки - не само на звуковата хигиена, но и на това доколко въобще са съвместими с българското законодателство увеселителните заведения.

Волен Сидеров обикаля морето и прави проверки на проверките на Валери Симеонов, понеже му "нямал доверие". 

Валери Симеонов твърди, че Министерството на туризма, оглавено от Николина Ангелкова, раздава категоризации на заведенията по плажа незаконно. 

Ангелкова на това отговаря във "Фейсбук", като за основание за публикациите си посочва: "Във връзка с публикации в социалните мрежи, че било установено, че неправомерно са били издавани категоризации на самостоятелни заведения за хранене и развлечения върху пясъчната ивица на плажовете в област Варна, уточняваме, че..." И уточнява, че не било вярно това, дето го пишат троловете във "Фейсбук". 

Ангелкова не е писала думата "трол", както не е писала и "Валери Симеонов", но за средно проницателния читател е ясно, че Ангелкова визира именно Симеонов и поведението му на трол.

Според мен Ангелкова се сърди на Валери Симеонов най-вече за това, че ѝ разбутва лагуната. Тя вероятно работи много - всеки министър работи много, но също тъй вероятно си пази главата от прегряване, като нямам предвид, че избягва да обикаля плажовете, за да констатира дребни нарушения и да се заяжда с дивокъмпингуващите, които са чудесен противник - нито са ѝ колеги в МС, нито ще правят мутренски номера. Най-много да изпеят някоя песен, дето ще ѝ накриви ръба на белия панталон. А Валери Симеонов е кофти противник и не страда нито от куртоазни предразсъдъци, нито от европеидни скрупули.

Затова на помощ на Ангелкова и в защита на стабилността по морето тръгна още един проверяващ - обединеният патриот Волен Сидеров тръгна по плажовете да прави проверка на проверките на Валери Симеонов, защото му няма доверие и защото се съмнява, че акциите на Бачо Валери ще се отразят отрицателно на приходите в републиканския бюджет. 

С тази своя активност Сидеров, от една страна, укрепва стабилността в голямата коалиция, от друга страна, пропуква малката, обединенопатриотична коалиция. Трудно е да се каже къде ще постигне по-солиден ефект - в клатенето на малката стабилност или в укрепването на голямата. На мен този крепеж ми изглежда като опаянтване на дървено магаре. 

Дървеното магаре не е нещо като троянски кон, а част от древната атрибутика на строителството - използва се като ниско скеле или поставка за рязане на дървени трупи, или за инквизиране на длъжник... Малко прилича на Бронзовата къща, само че е по-дребно, дървено и малко по-красиво. Но тя и Бронзовата къща не се знае колко е от бронз, така че и по това си приличат. 

По гърба на дървеното магаре преминаваме към сродната тема - ремонти на ремонтите в София. 

Принципно злодеят Софиянски и "Моделът Софиянски" направиха страшни поразии в столичното градоустройство, затова "Моделът Софиянски" преди повече от десет години беше пометен, за да се наложи "Моделът Фандък-Боци". Моделът "Фандък-Боци" безспорно е по-добър, някои общински журналеси даже си взеха апартаменти със заменки, но повечето ремонти на Софиянски почват да дават дефекти едва в наши дни, докато ремонтите на Фандък-Боци са за вечни времена. Тоест не че се прави веднъж завинаги, ами като се почне веднъж, вечно ще има довършителни работи, които плавно преминават в нов ремонт, докато предсрочно приключва старият. 

***

Абе, хора! На Бронзовата къща още не ѝ е правен основен ремонт! 

Ключови думи:

проверка, ремонт

Още по темата