Медия без
политическа реклама

Служител на Макрон преби демонстрант в Париж

20 Юли 2018
EПА/БГНЕС
Александър Бенала (вдясно) се проявава като охрана на президента Еманюел Макрон, въпреки че не е част от службата, която има отговорност за това.

Служител в Елисейския дворец е пребил демонстрант на протест, състоял се на 1 май в Париж, разкри в. "Монд". Александър Бенала, който е представян като "помощник на шефа на кабинета на президента Еманюел Макрон" - длъжност, която официално не съществува, нападал участващ в протест млад мъж. Инцидентът е станал на улица "Солферино". Това е документирано във видеоклип, заснет от свидетели на атаката. В присъствието на униформени полицаи Бенала, който е с шлем, атакува демонстранта. Служителят в Елисейския дворец го удря няколко пъти и той пада безпомощен на земята.

Скандалът гръмна сега, след като в. "Монд" разкри самоличността на мъжа, който проявява агресия към демонстранта. От Елисейския дворец обявиха, че Бенала е бил в почивка на 1 май. Президентът Макрон отказа да коментира какви мерки ще бъдат предприети срещу подчинения му. Бенала беше забелязан при посрещането на френския национален отбор по футбол в Париж в понеделник.