Медия без
политическа реклама

Румъния или Швеция е следващата възможна спирка за "Лудогорец" в Шампионската лига

Разградчани може да се окажат в Босна и Херцеговина или Малта при прехвърляне в Лига Европа

24 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС
Купата на европейските шампиони бе изложена вчера в централата на УЕФА в Нион при тегленето на жребия за III квалификационен кръг в Шампионската лига.

"Лудогорец" ще играе срещу победителя от двубоя между "Клуж" (Рум) и "Малмьо" (Шв), ако се класира за III квалификационен кръг на Шампионската лига. Това отреди тегленият вчера жребий в централата на УЕФА в Нион (Швейц).

За да стигнат до този етап, във II кръг разградчани трябва да елиминират унгарския първенец "МОЛ Види" (доскорошния "Видеотон"). Мачовете са утре (25 юли) на ст. "Лудогорец Арена" и седмица по-късно (1 август) на ст. "Панчо Арена" във Фелчут.

При евентуално достигане до следващата фаза "Лудогорец" ще гостува в първия двубой на 7 или 8 август и ще бъде домакин в реванша на 14 август. За да влезе в групите на Шампионската лига, българският тим трябва да преодолее общо четири квалификационни кръга. При достигане до т. нар. плейофи в IV кръг шампионите ще си гарантират най-малко участие в групите на Лига Европа.

Ако пък отпадне от "МОЛ Види", тимът от Разград ще се прехвърли в пресявките на втория по сила европейски клубен турнир. В III кръг там "Лудогорец" ще срещне победителя от двойката "Зрински" (БиХ) - "Валета" (Мал), реши жребият за "шампионския поток" в Лига Европа.

В тегленето за "основния поток" участваха "ЦСКА-София" и "Славия", които също научиха своите потенциални съперници в следващата фаза. Ако отстранят австрийския "Адмира Вакер" във II кръг (26 юли, 2 август), "червено-белите" ще срещнат исландския "Стярнан" или датския "Копенхаген". При краен успех срещу хърватския "Хайдук" (Сплит) "белите" пък ще се изправят срещу румънския ФКСБ (бившия "Стяуа") или черногорския "Рудар". Ако стигнат до III кръг, и "ЦСКА-София", и "Славия" ще бъдат домакини в първия мач и ще гостуват в реванша.

В Лига Европа предварителните кръгове също са общо четири, като за последния етап преди груповата фаза ще бъде теглен нов жребий.