Медия без
политическа реклама

Треньорът на "ЦСКА-София" отсега отписа титлата

Утопия е да спечелим първенството, заяви Нестор Ел Маестро

24 Юли 2018
ФЕЙСБУК/ЦСКА-СОФИЯ
Бившият титулярен капитан на "ЦСКА-София" Божидар Чорбаджийски (в средата) поздравява португалеца Жоржиньо за гола му, с който бе оформена победата с 2:0 над "Локомотив" (Пд).

Треньорът на "ЦСКА-София" Нестор Ел Маестро стартира с победа шампионата в Първа лига - 2:0 в домакинството срещу "Локомотив" (Пд). След мача обаче той изненадващо заяви, че тимът му няма шансове за титлата в конкуренцията на "Лудогорец".

"Много трудно ще вземем титлата в България. Има един отбор, който доминира сериозно. Отборът е подсигурен финансово, а освен това се и работи добре. Смятам, че за нас ще бъде утопия да триумфираме в Първа лига", заяви роденият в Белград специалист. Така той реално отписа едната от целите, която прокламираше "ЦСКА-София" преди началото на сезона - спечелване на титлата в Първа лига.

Ел Маестро е сериозно затруднен и в преследването на друга важна задача - пробив в турнира Лига Европа. Преди сблъсъка с австрийския "Адмира Вакер" от II квалификационен кръг тимът на "ЦСКА-София" е със значителни кадрови проблеми заради травмите на Станислав Манолев и Рафаел Енрике, които се очакват в игра най-рано след месец. Контузен е и Стойчо Атанасов. Отделно за домакинството този четвъртък са аут заради червени картони Тиаго Родригеш, Кристиян Малинов и Николай Бодуров, като е много вероятно последните двама да бъдат наказани и за реванша на 2 август в Австрия.

"За "Адмира" сме без много важни играчи, но това е положението. Това е причината да имам пълна група с играчи и е нужна точна организация и концепция за предстоящите сблъсъци с австрийците. С нужната страст и желание е възможно да извлечем желаните резултати", показа обаче кураж Ел Маестро.

Британският специалист деликатно заяви, че не е доволен от представянето на "ЦСКА-София" до почивката в мача срещу "Локомотив", но похвали играта през втората част. Той похвали и бразилеца Мауридес, който бе привлечен за заместник на Фернандо Каранга. "Щастлив съм от победата и от това, че играхме добър футбол с добър интензитет. Това ми харесва. През първото полувреме играхме просто футбол, но през второто бе различно. Момчетата промениха подхода и сториха това, което се очаква от тях. Фантастично е, че Мауридес вкара, защото се нуждаем от човек, който да вкарва. Досега ми бе трудно да импровизирам в предни позиции, без да играем с типичен централен нападател. Сега Мауридес свърши чудесна работа", каза наставникът на "ЦСКА-София".