Медия без
политическа реклама

Задават се нови тапи в района на "Витиня"

Започна ремонт на алтернативен за тировете маршрут

Снимка: АПИ
Така изглежда алтернативният път за тировете. Заради тапите по магистралата той бе предпочитан и много от шофьорите на леки автомобили.

Започнал вчера ремонт на пътя София - Ботевград през прохода "Витиня" ще създаде допълнителни неудобства за шофьорите, става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Участъкът е алтернативен маршрут за камионите над 12 тона заради течащите ремонти по магистрала "Хемус". В момента едната тръба на прясно ремонтирания тунел "Витиня", в посока София, е затворена заради ремонт на виадукт, който е в близост до тунела. До редакционното приключване на броя снощи обаче още не беше ясно дали и какви алтернативни маршрути са разработени за тежките камиони. 

В четвъртък е започнало запълването на най-големите дупки по алтернативното трасе, което е в отчайващо състояние. От агенцията съобщиха, че вчера се е работило в участъка от Врачеш към Бебреш и предупреждават шофьорите да спазват пътната сигнализация. Ремонтът се налага заради интензивния трафик и дъждовете в последните седмици и отворилите се дупки, обясняват от АПИ. Точно в този участък обаче имаше кърпене на дупки и миналата година.

Заради ремонта на виадуктите по „Хемус“ тировете преминават само по първокласния път през "Витиня". Тръбата в посока София на тунел "Витиня" ще е затворена цяло лято и пътуването по така наречената магистрала "Хемус" ще се извършва двупосочно само в едната тръба, което образува километрични задръствания от три месеца насам.