Quantcast
АПИ: За връщане в София използвайте и Подбалканския път | СЕГА
facebook
twitter

България

АПИ: За връщане в София използвайте и Подбалканския път

От пътната агенция съобщиха къде днес се очаква натоварен трафик
432
 Илияна Кирилова

Поради ремонтно-възстановителни работи от днес до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км на автомагистрала "Тракия" движението ще се осъществява в две ленти по направлението към София и в една за Бургас. Като цяло движението се извършва двупосочно  в платното за Бургас, съобщиха от АПИ, цитирани от Dnes.bg. 

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.
        
Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.
        
Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.
        
Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.
       
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
        
В участъците от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена временна организация на движението заради ремонтни дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи или да използват алтернативни маршрути. 
 

Ключови думи:

АПИ, засилен трафик

Още

Седем обединения искат да строят тунела под Шипка

29.04.2020

Обновена

3059
Крадците от Разградско вдигнали стобор с отрязаните знаци

11.03.2021

2454
Бус помете работници на АПИ, които слагали пътни знаци

26.02.2021

289