Quantcast
БСП получи благодарност от президента при връщането на мандата | СЕГА
facebook
twitter

България

БСП получи благодарност от президента при връщането на мандата

Обновена
896
 ЕПА БГНЕС
Корнелия Нинова обясни, че не е срещнала подкрепа от ИТН, ДБ и "Изправи се!...".

В 17 часа днес БСП върна на президента Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство. Държавният глава благодари на партията за конструктивния опит за преговори, а и за дейността на членовете й в служебния кабинет. От своя страна соцлидерът Корнелия Нинова заяви, че БСП е направила всичко възможно да има правителство, но не е срещнала подкрепа от ИТН, ДБ и "Изправи се!...".

Сега вече времето за функциониране на настоящото Народно събрание зависи единствено от Румен Радев. Няма срок, в който той трябва да разпусне парламента. Радев даде да се разбере няколко пъти през последните седмици, че иска парламентът да актуализира бюджета.

Цял ден днес, а и вечерта, в Народното събрание текат луди препирни именно около бюджета. На излизане от "Дондуков" 2 пред журналисти Нинова изказа притеснение от хаоса в пленарна зала. Но заяви, че не се притеснява от общото гласуване на БСП, ГЕРБ и ДПС по въпроса за пенсиите. Трите партии направиха така, че на пенсионерите да се даде по 120 лв. до края на годината. "Считаме това за правилно. Не ни интересува какви коалиции им се струват на другите", заяви Нинова.

Соцлидерът каза още, че попитала президента кога той ще разпусне Народното събрание. Радев обяснил, че утре ЦИК ще даде мнението си кога и как е най-добре да се проведат изборите. "Ние сме за избори 2 в 1", заяви Нинова.

Още

Радев засега ще държи юмрука си в джоба

01.12.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3206
Нинова взе страха на Остап Джендър
Румен Гечев: Формулата на правителството ще е 8-4-3-2

29.11.2021

Обновена

4260