facebook
twitter

България

Българин, работил в Шри Ланка, е с пневмония в Хасково

Варненецът, за който имаше съмнения, не е заразен с коронавирус
Обновена
1094
 Илияна Кирилова

Трима пациенти от Хасково се изследват за коронавирус, съобщи началникът на инфекциозното отделение в местната болница д-р Красимира Кинова. Те са изолирани. Единият от тях е мъж, завърнал се на 22 януари от Шри Ланка, където работел. В началото на февруари той се почувствал зле, била установена пневмония. Заради рисковия район, откъдето пристига, мъжът бил насочен към отделението. Според Кинова не става дума за коронавирус, но са взети превантивни мерки.

Другите двама пациенти са мъж и жена, завърнали се от почивка в Тайланд. На 28 и 29 януари те вдигнали еднократно температура с лека отпадналост, без кашлица и симптоми на белодробна инфекция. Двамата веднага посетили личния си лекар, а той ги насочил към инфекциозно отделение. Те разказали, че край тях в Тайланд не е имало болни. Сега мъжът и жената са в добро състояние.

Междувременно стана ясно, че е отрицателен резултатът при 43-годишния варненец, който бе изолиран във варненска болница. Мъжът ще остане още няколко дни в лечебното заведение за долекуване на катаралната ангина.

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Възвратно-постъпателна паника

01.04.2020

Г-н БАЛЕВ

1846 7
Мегапоръчката на ЕК за защитни средства се оказа успешна

25.03.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

891 9
Борисов: Настоящата криза ще продължи още 2-3 месеца

31.03.2020

10357 54

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

Българин, секс-турист завърнал се от Тайланд, е с трипер в Пордим.

 

Друг българин, завърнал се от Виетнам, лежи в Русе. В същия град има наш сънародник, наскоро пристигнал от Япония. Той лежи, пише хайку и отказва да си плати сметката за електричество.

Mihail Mihaylov

А в нашия вход има един с грип който изобщо не е стъпвал в Азия!

Звън®
снимка на Звън®

Българите все по-често започват да се срещат с несгодите от епидемията на коронавирус. На 3-ти февруари пловдичанинът Т.К. 31 годишен и неговата приятелка В.З. на 26 години е трябвало да заминат за Макао с полет от Истанбул. На 30-ти януари двамата усещат, че температурата им се повишава спонтанно, губят апетит и не им се танцува. Посещават домашния си лекар, който намира състоянието им за обезпокоително. Изпраща ги по спешност в инфекциозното отделение на болница "Св. Георги". Те разказали на дежурния лекар, че възнамеряват да пътуват за Макао. Лекарят е реагирал незабавно, поставяйки ги под 14 дневна карантина.

Звън®
снимка на Звън®

Нов случай - българин, работил в биорезервата Фоу Диен - северен Лаос, близо  до границата с Китай - сега е с махмурлук във Враца.

Звън®
снимка на Звън®

Във Военноморската болница на Варна е приет 45 годишният Спиридон В. -  моряк от моторен кораб "Родина", плаващ под малтийски флаг. Той споделя с дежурния лекар свой сън, споходил го в ранните часове на втори февруари. Морякът сънува, че корабът му акостира на пристанището в Бургас, връщайки се от Шанхай. Още на кея той усеща, че температурата му неочаквано се повишава. На Спиридон В. са направени обстойни изследвания и е поставен под карантина в инфекциозното отделение на болницата. 

Хумангоид

Баси... Какво може да накара българин да работи в Шри Ланка?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×