Quantcast
България ще иска 2 млн. лева от застрахователя на Vera Su | СЕГА
facebook
twitter

България

България ще иска 2 млн. лева от застрахователя на Vera Su

Турският собственик още не се е отказал по надлежния ред от злополучния кораб
944
 Транспортно министерство

2 млн. лв. струват на България разходите по спасяването на заседналия на Камен бряг кораб Vera Su. Сумата бе съобщена днес в Белослав от транспортния министър Христо Алексиев. Парите ще бъдат предявени другата седмица към застрахователите, а ако се появи проблем, страната ни ще ги търси по съдебен път. От думите на Алексиев стана ясно още, че турският собственик не е извървял документално процедурата по отказване от съда. От своя страна България е направила юридически постъпки, за да придобие кораба. На по-късен етап е възможно той да бъде продаден, за да се гарантират разходите на държавата.

Самият Vera Su се намира на доковете на военния кораборемонтнен завод „Терем“. Там, освен поправянето на съда, се извършва и източване на остатъчна урея.

 

ЧЕСТ

Алексиев бе един от много посетители днес в Белослав. Топ гостът бе президентът Румен Радев, който край подводницата "Слава" награди участниците в спасителната акция на Vera Su. "Вие спасихте честа ни на морска държава", обърна се Радев към моряците. После разгледа "Слава", която, акостирала за последно в Белослав, функционира като музей.

Още

България иска 2 млн. лв. за „Вера Су“, иначе го продава на търг

07.01.2022

573
България още си чака милионите по спасяването на Vera Su

01.12.2021

487
Vera Su вече е във Варна

26.10.2021

Обновена

8230