Quantcast
България закъснява с плана си за възстановяване и устойчивост | СЕГА
facebook
twitter

България

България закъснява с плана си за възстановяване и устойчивост

412
 Илияна Кирилова

България закъснява с изработването на Националния си план за възстановяване и устойчивост, за да има достъп до предвидените за страната ни 25 милиарда лева от Европейския фонд за възстановяване. Това предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров на организиран от синдиката форум по проблемите в селското стопанство.

В този план трябва да бъдат формулирани най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране, обясни той, цитиран от БНР. "Неформално и неофициално ние трябва да представим преди Коледа Националния си план за възстановяване и устойчивост, в който трябва да кажем, какво точно ще правим като идейни проекти, но и като конкретика, щото да постигнем определени параметри, които Зелената сделка изисква от една страна. От друга страна да дадем как дигиталната трансформация ще промени ключовите индустрии на България и ключовите сектори в това число и на ресурсните, какъвто е селското стопанско и по какъв начин тези два процеса ще бъдат сходими в следващите 4 години, за които всъщност са тези 25 милиарда", каза Димитров. По думите му вече 5 държави са представили своя план.

Селското стопанство, енергетиката и транспортът са трите сектора, които са най-засегнати от така наречената Зелена сделка на Европейския съюз.

Още

Синдикатите поискаха 1500 лв. минимална заплата в университетите

19.07.2022

ТАНЯ ПЕТРОВА

3865
Над 2 милиона души у нас мръзнат през зимата

09.07.2022

2382
Инфлацията у нас е пета по ръст в ЕС

31.05.2022

1968