Quantcast
България закъснява с плана си за възстановяване и устойчивост | СЕГА
facebook
twitter

България

България закъснява с плана си за възстановяване и устойчивост

402
 Илияна Кирилова

България закъснява с изработването на Националния си план за възстановяване и устойчивост, за да има достъп до предвидените за страната ни 25 милиарда лева от Европейския фонд за възстановяване. Това предупреди президентът на КНСБ Пламен Димитров на организиран от синдиката форум по проблемите в селското стопанство.

В този план трябва да бъдат формулирани най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране, обясни той, цитиран от БНР. "Неформално и неофициално ние трябва да представим преди Коледа Националния си план за възстановяване и устойчивост, в който трябва да кажем, какво точно ще правим като идейни проекти, но и като конкретика, щото да постигнем определени параметри, които Зелената сделка изисква от една страна. От друга страна да дадем как дигиталната трансформация ще промени ключовите индустрии на България и ключовите сектори в това число и на ресурсните, какъвто е селското стопанско и по какъв начин тези два процеса ще бъдат сходими в следващите 4 години, за които всъщност са тези 25 милиарда", каза Димитров. По думите му вече 5 държави са представили своя план.

Селското стопанство, енергетиката и транспортът са трите сектора, които са най-засегнати от така наречената Зелена сделка на Европейския съюз.

Още

Библиотекарите се разцепиха за мотото на протеста „Долу Винету”

01.11.2021

Обновена

6777
КНСБ настоява за 760 лв. минимална заплата от догодина

20.09.2021

6178
Пет истории на Лили Вълчева