Quantcast
ГЕРБ даде Стойчо Кацаров на прокурор заради болница "Лозенец" | СЕГА
facebook
twitter

България

ГЕРБ даде Стойчо Кацаров на прокурор заради болница "Лозенец"

Хората на Борисов подозират, че бившият здравен министър е прикривал злоупотреби в лечебното заведение
418
 Илияна Кирилова
Бившият здравен министър ще бъде проверяван за пореден път - този път заради нарушенията в болница "Лозенец"

ГЕРБ са сезирали Софийската градска прокуратура и Икономическа полиция заради подозрение, че бившият министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е бездействал при нарушения в болница "Лозенец". Това съобщи проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ.

Хората на Бойко Борисов настояват да бъде извършена проверка на Кацаров, който според тях е бил наясно със злоупотребите на назначения от него шеф на здравното заведение. "Назначеният от Кацаров изпълнителен директор на болница "Лозенец", който беше освободен от доц. Стоименова, е сключвал договори със себе си и си е давал заплата. Имаме злоупотреба с публични средства в размер на 40 хил. лева, с които Радосвет Горнев е ощетил данъкоплатците", заяви Ангелов. По негови данни Кацаров е уведомяван няколкократно за действията на Горнев, но не е предприел никакви действия.

Припомняме, че през ноември 2021 г. антикорупционната комисия взе решение, според което назначеният от Кацаров директор на болница "Лозенец" Радосвет Горнев е в конфликт на интереси. Като причина бе посочено, че през юли миналата година като управляващ болницата той е подписал договор със себе си като служител, заради което получавал общо по-високо възнаграждение, отколкото когато е бил началник на клиники.

Преди седмица здравното ведомство направи промени в ръководството на болница "Лозенец", като начело на лечебното заведение застана Христо Стоянов.

Кацаров и Ангелов си разменят обвинения отдавна. Най-напред Кацаров обвинени предшественика си за финансовото състояние на болница "Александровска", на която Ангелов бе директор, преди да стане министър. После последваха взаимни критики за управлението на COVID кризата и ваксинирането. Преди седмици Кацаров бе атакуван и заради процедурите за закупуване на тестовете срешу ковид за учениците.

 

 

 

 

 

Още

Битката за кметския вот в Пловдив и Варна вече е в разгара си

15.05.2022

ДИЯН ИВАНОВ

4660
Гешев атакува "Възраждане" и я заплаши с противодействие

13.05.2022

4994
Съдия осъди прокуратурата да му плати 300 000 лв. обезщетение

22.11.2021

16900