Quantcast
Инспектор от пожарната е задържан с подкуп | СЕГА
facebook
twitter

България

Инспектор от пожарната е задържан с подкуп

Той поискал парите, за да не напише акт за нарушение при строителството на жилищна сграда
891
 Прокуратура

Инспектор от пожарната е хванат с подкуп, като парите са били поискани, за да не напише акт нарушение при строителството на жилищна сграда, похвали се прокуратурата.

"На 20.11.2020 г. е задържан в момент на получаване на подкуп инспектор от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр.Плевен, ПАБ в гр.Плевен. Подкупът е поискан, за да не извърши действия по служба - съставяне на задължително предписание за отстраняване на нарушение и съставяне на акт за нарушение във връзка със строителен обект, находящ се в гр.Плевен", пише в официалното съобщение на държавното обвинение.

Прокуратурата разказва и, че  инспекторът настоявал, че при изграждането на жилищна сграда не са спазени противопожарни правила и норми за безопасност, което щяло да доведе до спирането строителните дейности до отстраняването на нарушенията. За да не уведоми Дирекция "Строителен контрол" за констатираното нарушение, инспекторът поискал сумата пари, при получаването на които е задържан. 
В резултат на проведените действия са събрани достатъчно доказателства и лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като предвидената наказание е лишаване от свобода до шест години и глоба. Събират се доказателства и за предишни подобни прояви на същия служител по отношение на други лица и строителни обекти.
С оглед високата степен на обществена опасност лицето е задържано от Окръжна прокуратура за 72 часа, с цел осигуряването му пред Окръжен съд - Плевен за решаване въпроса за мярката му за неотклонение, добавят от прокуратурата.
 

Още

Години ще минат, докато НАП плати глобата за теча на данни от 2019 г.
Съдът не даде на прокуратурата да закрие партия "Възраждане"

26.02.2021

2038
Фалшификатор продал 230 лични карти по 2000 лв бройката

24.02.2021

298