Quantcast
Кабинетът ще обжалва решението на ВАС за Пирин | СЕГА
facebook
twitter

България

Кабинетът ще обжалва решението на ВАС за Пирин

"Малшанс е да ме видите как ме ядат рибите и раците под бургаския мост", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов
142
 Илияна Кирилова

Министерският съвет е подготвил всички документи за обжалване на решението на тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС), с което беше отменена промяната на плана за управление на национален парк "Пирин". Това съобщи вчера пред в. "Сега" вицепремиерът Валери Симеонов. Миналата седмица той заяви, че ако кабинетът загуби окончателно делото, "аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя". Вчера обаче определи това намерение като "малшанс". "Предайте на зелените, че всичко, което не трябва според тях да бъде направено, е направено. Малшанс е да ме видите как ме ядат рибите и раците под бургаския мост", заяви лидерът на НФСБ.

В последните дни на миналата година правителството направи изменение в плана за управление на национален парк "Пирин" и разреши изграждането на нови ски писти и съоръжения в рамките на защитената зона. Решението на кабинета предизвика поредица от протести и беше обжалвано пред ВАС и на първа инстанция бе отменено. Срокът за обжалване на решението на тричленния състав на съда изтича днес.

Вицепремиерът Симеонов е сред основните защитници на разширяването на ски пистите и изграждането на нови съоръжения и на втори лифт в националния парк "Пирин". Концесионер там е фирмата "Юлен", която според премиера Бойко Борисов е собственост на съакционера в Първа инвестиционна банка и председател на федерацията по ски Цеко Минев. А по време на поредната кулминация на дрязгите в "Обединените патриоти" лидерът на "Атака" обвини вицепремиера Валери Симеонов в лобизъм в полза на собственика на ски пистата в Банско. "Бяхме обвинени, че сме някаква комбина за спасяване на "редник Киро". Но много добре си спомням операцията по спасяването на "редник Цеко", когато в навечерието на Нова година Симеонов изнуди правителството - или пада правителството, или се приема концесията за Банско. В резултат правителството я прие", каза тогава Сидеров. 

 

 

 

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

8115
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

4368
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

2001