Quantcast
Каракачанов: Активистите ни искат ВМРО да се яви сама на избори | СЕГА
facebook
twitter

България

Каракачанов: Активистите ни искат ВМРО да се яви сама на избори

Партията води преговори само с НФСБ, ГЕРБ не й е приоритет
1 314
 Илияна Кирилова

"Мога да ви кажа, че преобладаващото становище на съвета от събота е самостоятелно явяване на тези избори, както беше на евроизборите и на местния вот". Това обяви лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов пред репортери в Гоце Делчев.

Каракачанов посочи още, че "сериозни разговори с ГЕРБ не сме водили. Това, което преди 10-ина дни разговаряхме бе, че ще видим какво показва социологията и тогава ще коментираме. Мисля, че ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото малко са формациите, които са били на власт, и могат да си погледнат програмата и да кажат, че почти всичко обещано преди изборите сме го направили".

"Излагам мнението на нашите активисти", допълни той. Мотивът на партийците му да искат да отидат сами пък бил, че още на евроизборите през 2019 г., избирателите им “показали пътя”. Разговорите с настоящия им коалиционен партньор - НФСБ, обаче не били приключили.

Запитан какво мисли за решението на ВАС, с което се отмени това на ЦИК “Атака” да бъде премахната от коалиция “Обединени патриоти”, Каракачанов каза, че няма смисъл да коментира решение на съд. "Макар че такава коалиция няма. Помните още юли 2019 г. “Атака” и поведението, което те имаха в парламента, бяха изключени от коалицията. Това решение няма как да ни задължи отново да сме в сътрудничество с тези хора. Дадохме им шанс 2017 г., те го опропастиха. Няма смисъл отново да изпиваме Черно море, за да видим, че е солено", каза министърът на отбраната.

Още

Заев остава с празни ръце след визитата в София

17.06.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

19555
ВАС нареди Каракачанов да бъде санкциониран за дискриминация

14.06.2021

3243
"Патриотите" искат забрана на ДПС

11.06.2021

4854