Quantcast
Младежкото ДПС: Късмет и щастие е да бъдем обучени от Доган | СЕГА
facebook
twitter

България

Младежкото ДПС: Късмет и щастие е да бъдем обучени от Доган

Ние можем да съградим Европа на следващите поколения, амбицираха се комсомолците на движението на онлайн конференция
Обновена
866
 Фейсбук
Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители, обърна се евродепутатът Илхан Кючюк към младите в ДПС.

Младежкото ДПС е първата политическа организация, която проведе своята национална конференция онлайн в условията на пандемия. С това се похвалиха комсомолците на Ахмед Доган, след като събраха 357 делегати на електронен форум в събота.

Това събрание може да се смята за репетиция за закъснялата национална конференция на самата партия. Събранието трябваше да се проведе през лятото, но беше отложено заради здравната криза. В началото на ноември ДПС предложи законовите срокове за провеждане на партийни конгреси да не важат в условията на извънредна епидемична обстановка. Управляващите обаче отказаха да ги подкрепят и движението се принуди да се обърне към новите технологии, за да не наруши закона.

На онлайн конференцията на младежите се изказа техният лидер – евродепутатът Илхан Кючюк. Неминуемо акцент в словото му беше отдаването на почит на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. “Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Такава култура не съществува в нито една партия в българското политическо пространство, което ни прави и верни на принципите на движението. Бих искал да благодаря на почетния председател д-р Ахмед Доган, че ни даде възможност да изберем ДПС за своя съдба”, смирено се обърна Кючюк към основателя на партията.

И продължи с апологията на своя водач: “Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност? Ние имаме късмета и щастието да бъдем обучавани лично от д-р Ахмед Доган.” Не беше забравен и оперативният ръководител на ДПС Мустафа Карадайъ, който се очаква да бъде преизбран начело на партията – на него евродепутатът благодари, че “положи основите на дългия път на най-голямата младежка организация в Европа”.

Кючюк демонстрира мащабните амбиции на комсомола на ДПС: “Време е да се включим активно в политиките на ЕС – не само като представителство, а като директни субекти. Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори. Младите хора на ДПС могат да изиграят ключова роля в конференцията за бъдещето на Европа. Участвайки активно в младежката агора, могат да съградят Европа на следващите поколения.”

Евродепутататът не пропусна да похвали и “уникалния български етнически модел”, чието авторство членовете на партията отдават на Ахмед Доган. Кючюк обяви, че моделът може да допринесе за по-бързото обществено развитие на страните от Западните Балкани, ако го възприемат.

На конференцията се проведе и избор на нов председател на организацията. Спечели единственият кандидат - досегашният заместник на Кючюк Сезгин Мехмед.

Още

ДПС изпадна в брежневски застой

13.04.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

13658
ДПС ще подкрепи кабинет на Трифонов, Иванов и Манолова

09.04.2021

Обновена

4786
Делян Пеевски продаде и хотел "Берлин"