Quantcast
МВР: Хванахме мъжа, който ограби пощата в Катуница | СЕГА
facebook
twitter

България

МВР: Хванахме мъжа, който ограби пощата в Катуница

Обновена
758
 Илияна Кирилова

Извършителят на грабежа от пощата в пловдивското село Катуница е заловен. Лицето е задържано, а цялата отнета сума е намерена, съобщиха от МВР.

Към 13:30 часа в полицията е получен сигнал за грабеж в пощенски клон в село Катуница. Извършителят бил с маска и въоръжен с пистолет. По това време служителката е била сама, а в предверието имало още 2 жени, които чакали да си вземат пенсиите. Нападателят се насочил към гишето и след като заплашил служителката, той отнел около 3000 лева и си тръгнал.

При огледа е намерен пистолетът, с който е бил въоръжен грабителят. Според криминалистите оръжието не е бойно.

Часове наред цялото село беше под полицейска блокада заради издирване на извършителя на престъплението.Само преди половин година, трима маскирани се опитаха да откраднат голяма сума пари от пощата и в Видин. Мъжете влезоха тогава в пощата, обезвредиха и вързаха охраната, след което влязоха в трезора. Там се опитаха да разбият помещението, но не успяха да вземат парите в него. По онова време стана ясно, че в нападнатия трезор на Централната поща във Видин е имало над 1 млн. лв, приготвени за изплащане на пенсиите в града. 

Ключови думи:

Катуница, поща, грабеж, пенсии

Още

НОИ плаща за последно добавки за ваксинация

03.08.2022

1012
За 6 месеца са платени над 1 млрд. лв. като добавки към пенсиите

26.07.2022

438
Увеличението на пенсиите няма да лишава от енергийни помощи

20.07.2022

2101