facebook
twitter

България

Нова тв се освободи от Милен Цветков

809
Брой на "Часът на Милен Цветков" бе свален неотдавна, защото искаше да обсъжда "новината" за гръцкия остров на Бойко Борисов.

Водещият Милен Цветков напуска Нова телевизия, стана ясно вчера.

Първоначално медията разпространи анонс за есенната програмна схема, от който се разбираше, че предаването "Часът на Милен Цветков" е свалено от ефир. На негово място мениджмънтът на телевизията обяви, че "ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията". По-късно от Нова уточниха, че на Цветков е било предложено да работи в друго предаване, но той избрал да напусне.

Водещият съобщи пред "24 часа", че му е било предложено да стане коментатор в рубриката за домакини в сутрешния блок "На кафе" с Гала и не е приел. "Не знам защо спряха предаването, питайте ръководството. Търся си работа", каза той.  

През март и дългогодишният продуцент на "Здравей, България" Валерия Чанкова беше пратена в "На кафе".  Преди това водещата на сутрешния блок Анна Цолова беше свалена от ефир с обяснението, че ще води лайфстайл предаване. 

Преди месец беше свален анонсиран брой на "Часът на Милен Цветков", в който трябваше да се обсъжда слухът за гръцкия остров, уж купен от премиера Бойко Борисов. Тогава беше излъчен запис на старо предаване, след което от медията отрекоха да става дума за цензура - причината била да не се разпространяват фалшиви новини. Борисов пък заяви, че не го интересува дали журналистите се цензурират или самоцензурират, стига да не го замесват. 

 

СДЕЛКА

В момента собственикът на Нова телевизия - скандинавската компания MTG, се опитва да продаде Нова телевизия на компания на чешкия милиардер Петр Келнер. През юли Комисията за защита на конкуренцията спря сделката с аргумента, че придобиваната компания има водещи позиции в областта на медийните услуги у нас, което можело да застраши конкурентната среда на този пазар. Кандидатът за купувач обжалва решението.  

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Иво Христов: Готовността на Радев за разговор с Борисов не е покана за среща

18.11.2018

1589 37
2000 полицаи охраняват протестите в цялата страна

18.11.2018

546 15
Манолова за оставката на Симеонов: Безспорно е победа за протестиращите майки

18.11.2018

438 3

Коментари

Evasion

Яко: 

коментатор в рубриката за домакини в сутрешния блок "На кафе" с Гала 

 Очевидна подигравка...

Влез или се регистрирай за да коментираш