facebook
twitter

България

Сдружение прати Каракачанов на комисията по дискриминация

161
БГНЕС
Най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, постанови вчера Районен съд-Пловдив за Борис и Асен Пакетови. Двамата са обвинени в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Хасковското сдружение “Единство” видя дискриминация в думите на вицепремиера Красимир Каракачанов след инцидента в село Войводиново и прати жалба в комисията, която разглежда подобни случаи. Във вторник в селото лидерът на ВМРО използва събралите се журналисти, за да хвърли огън и жупел върху ромското малцинство. "Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа", каза Каракачанов, като тези думи бяха само част от цветистия му речник. Вчера той не се отрече от казаното. "Много меко реагирах. Опитах се да бъда много дипломатичен и да се съобразявам с това, че съм вицепремиер в правителството, иначе щях да кажа много други неща, защото не може никой, без значение какъв цвят на кожата има, какво вероизповедание има или какъв етнос е, да смята, че може да бие полицаи и военни”, заяви той.

Междувременно се оказа, че във Войводиново ще бъдат премахнати 15 постройки. Толкова се оказали опасни за обитаване след проверката на енергото и пожарната.

Напрежението в селото започна, след като двама роми набиха военния Валентин Димов. Вчера съдът реши 21-годишният Асен Пакетов и 17-годишният му брат Борис да останат в ареста за постоянно. Според вестник “Марица” в съдебната зала те едва говорели български.

Все още няма коментари

Още

Цветанов се похвали с първа градска молитвена закуска

19.01.2019

316 11
Пожар унищожи три къщи в центъра на Габрово

19.01.2019

297 8
Прокуратурата обвини само 6 от 43-мата задържани за престъпления срещу Републиката

19.01.2019

800 11

Влез или се регистрирай за да коментираш