Quantcast
В събота и неделя новият лъч на метрото пак няма да работи | СЕГА
facebook
twitter

България

В събота и неделя новият лъч на метрото пак няма да работи

Ще се инсталират и тестват софтуерните системи на станциите, които предстои да влязат в експлоатация
575
 Илияна Кирилова

Заради тестове в събота и неделя (10 и 11 април) третата метролиния отново ще бъде затворена за пътници, съобщиха от Столична община. В реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от линията и новото трасе на метрото от станция „Овча купел“ до станция “Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация. 

Заради временното спиране на участъка между станциите “Красно село” и “Хаджи Димитър” е осигурен заместващ автобусен транспорт. Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“, уточниха от общината.

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в Германия. Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия, казват още от общината. 

Още

София е сменила 16 от 55 000 замърсяващи въздуха печки

22.04.2021

734
Софиянци могат да кажат искат ли метро до ИКЕА

21.04.2021

2480
Столична община дава заеми на скандални свои фирми

20.04.2021

2560