Quantcast
"Светът на Мария" стана на 6 години | СЕГА
facebook
twitter

България

"Светът на Мария" стана на 6 години

714
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Усвояването на различни трудови умения е сред услугите, които дневен център "Светове" предлага вече 6-а година за хората с интелектуални затруднения.

С празненство и представяне на своята дейност дневен център "Светове" към фондация "Светът на Мария" отбеляза шестия си рожден ден.

Фондацията, която работи за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения, вече представя услугите си на 37 клиенти - развиващо обучение, подходяща трудова заетост и др. Сред начинанията от изминалата година са обучение за социални работници, подготовка на лесна за разбиране „Книжка за култура“, в която са описани 23 културни преживявания, социалното предприятие "Бон Апети", в което са ангажирани 10 младежи и др. "Бон Апети" вече има обновено меню, а фондацията поема все повече и по-големи поръчки.

Нейни постоянни клиенти са HP, "Роберт Бош", Френски институт, VMWare, "Уницеф България", Българският център за нестопанско право и др. От "Светът на Мария" се гордеят с тримата си медалисти от параолимпийските игри - Цвети, Нина и Виктор, с успеха на Цвети и Събина, които вече имат реализация на трудовия пазар, както и с работата по всички текущи програми, които са усъвършенствани.

Ключови думи:

Светът на Мария

Още

11 истории на успеха с "Мога да работя"

01.10.2021

237
Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

5519
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3873