facebook
twitter

България

Задгранично пътуване в САЩ обтегна отношенията между Радев и Борисов

550
Архив/БГНЕС

Решението премиерът Бойко Борисов, а не президентът Румен Радев да води българската делегация на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН в САЩ, предизвика отново спекулации за конфликт между двете институции. Причината е, че то е взето от правителството по предложение на външно министерство, без да се съгласува с президентската институция. 

В отговор на питане на в. "Сега" от правителствената пресслужба отговориха, че президентът Радев води последната делегация през 2017 г. Премиерът Борисов е представлявал страната ни пред Общото събрание на ООН за последно през 2010 г. "Решението бе взето и с оглед на успешно приключилото първо Българско председателство на Съвета на ЕС", се казва в позицията на Министерския съвет.

Тази година срещата ще се проведе в периода 18 септември - 5 октомври. В края на септември 2017 г. президентът Радев поведе българската делегация пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, където се включи и в приема на президента на САЩ Доналд Тръмп. Премиерът Бойко Борисов все още не е имал възможност да проведе личен разговор на четири очи с американския президент.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

17.11.2018

520 14
FITCH потвърди кредитния рейтинг на България - ВВВ със стабилна перспектива

17.11.2018

121
Фандъкова: За неделя са заявени 4 протеста в София

17.11.2018

440 5

Коментари

Mrx

Ами там ще са държавните глави, а главата на Боко си е главата на Боко. Захариева пак се е изпуснала неподготвена. На Боко му се прави гъзовей и да се срещне с президента Тръмп. Да се фоти с него. И хоп нашта уредила тайно заминаването му. 

маргаритка2

Обидно е да наричаме пътуването в САЩ "задгранично".

Ние толкова се стараем!

 

Цвъки даже ходи там да закусва. 

Влез или се регистрирай за да коментираш