Quantcast
Заплашилият с убийство Ива Митева е осъден след сделка с прокуратурата | СЕГА
facebook
twitter

България

Заплашилият с убийство Ива Митева е осъден след сделка с прокуратурата

Съдът одобри споразумението на Любомир Яков, според което ще работи 2 години безвъзмездно по 200 часа
Обновена
828
 БГНЕС
Ива Митева

26-годишният Любомир Яков, който заплаши с убийство председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, е осъден на 3 години пробация. Това съобщи Софийската районна прокуратура. Две години той трябва да полага и по 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Присъдата му може да бъде категоризирана за светкавична, като се има предвид, че идва само 40 дни след деянието.

Прокуратурата разказва, че на 2 септември Л.Я. се заканил с убийството на председателя на 46-ото Народно събрание, като изпратил имейл на Министерството на правосъдието с думите: "В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее". Ден по-късно тя е уведомена за електронното писмо и заканването възбудило у нея основателен страх за осъществяването му, твърди още държавното обвинение.

Още на същия ден Софийската районна прокуратура образувала досъдебно производство за закана за убийство спрямо длъжностно лице. В хода на разследването са извършени множество действия -  разпитани са свидетели и направени са експертизи, които сочат Любомир Яков като деец, добавя прокуратурата.

Присъдата на Яков е постигната със споразумение, обясниха от прокуратурата след въпроси на "Сега". То е одобрено от Софийския районен съд и е равнозначно на влязла в сила присъда.

 

Още

Новият шеф на парламента: Няма да сме гумен печат на правителството

04.12.2021

505
Кирил Петков: Да спрем корумпираните лобисти, закачили се за властта

03.12.2021

Обновена

3900
Нинова: Времето ще покаже дали ще бъда шеф на НС

27.11.2021

7108