Quantcast
Ford Ranger смени поколението след 10 г. очакване | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

Ford Ranger смени поколението след 10 г. очакване

Компанията определи новия пикап като "най-интелигентния" в историята на модела
850
 Ford

Шестото поколение Ford Ranger излезе на пазара през 2011 г. и най-накрая, цяло десетилетие по-късно, американският производител представи седмата генерация на популярния модел.

Дизайнът на средноразмерния пикап е "приведен в съответствие с модерния корпоративен стил на Ford, познат от новия F-150, както и от обновения Maverick, посочват от компанията. Освен това моделът ще се предлага с 600 различни фирмени аксесоара още от началото на продажбите. При създаването на новото поколение дизайнерите на Ford са интервюирали повече от 5000 души и стотици собственици на пикапи, за да идентифицират областите, които имат най-голямо значение за тях и да подобрят автомобила.

Производителят определя новия Ranger като "най-издръжливия, гъвкав, способен и интелигентен автомобил в историята на семейството". Сред новите опции за модела са матричните фарове, а междуосието е увеличено с 50 мм. Това позволява повече пространство в кабината, както и по-голяма товарна платформа, която вече побира цял палет със стандартни размери.

Достъпът до товарната зона е подобрен с интегрирано странично стъпало и допълнителни точки за закрепване на товара. Задната врата може да се използва като мобилна работна маса. Подобрена е и проходимостта на пикапа, като предният надвес е по-къс с 50 мм, заради което ъгълът на подход към препятствие е увеличен.

След смяната на генерациите интериорът предлага по-висококачествени материали и подобрени възможности за съхранение на различни предмети. Новият Ford Ranger получава цифрово арматурно табло, мултимедийна система Sync4 с 10,1 или 12-инчов екран, гласово управление и вграден модем. Софтуерът може да се актуализира от разстояние, а някои функции се управляват дистанционно с помощта на приложение на смартфон.

Оборудването включва нова система за кръгово наблюдение и нова система за външно осветление, което е полезно при работа нощем или при лагеруване. Споменатите над 600 различни фабрични аксесоара са подходящи както за излети сред природата, така и за бизнес задачи.

Гамата от предлагани двигатели ще варира в зависимост от пазара. От нея отпада 3,2-литровият дизел с 5 цилиндъра, като мястото му заема 3,0-литров V6, заради който двигателният отсек е увеличен. Дизелите с 4 цилиндъра с 1 или 2 турбокомпресора остават, както и 2,3-литровият бензинов EcoBoost. Скоростните кутии са модернизирани с 10-степенен автомат, както и 6-степенни автоматична и механична. Задвижването е предно или постоянно към четирите колела. 

Новият модел със средни размери е разработка на австралийското подразделение на Ford, но ще се продава в повече от 180 държави по цял свят. Производството е организирано във фабрики в Тайланд и Южна Африка и ще започне в началото на 2022 г. Автомобилът ще достигне до европейските дилъри едва през 2023 г.

Ключови думи:

автомобили, Ford

Още

За богатите криза няма – луксозните марки поставят рекорди

14.01.2022

926
BMW събра на едно място най-доброто от три свята

07.01.2022

1826
Тесла изтегля 475 000 коли заради сериозни технически проблеми

30.12.2021

3648