Quantcast
Mercedes-Benz не се отказва от "баничарките" | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

Mercedes-Benz не се отказва от "баничарките"

Новата кола е скъпа алтернатива на Renault Kangoo
935
 Mercedes-Benz

Mercedes-Benz не крие намеренията си да се откаже от някои модели, разположени в ниските нива на гамата, например - като A- и B-Class, защото те стават все по-малко търсени на пазара. В същото време германската фирма иска да запази присъствие в друг сегмент на пазара – този на компатните MVP. И вече пусна ново попълнение, което бе представено само преди няколко дни, съобщава Automedia.bg.

Автомобилът е наречен T-Class и всъщност е конструиран на базата на популярния Renault Kangoo. Според представители на Mercedes пътническият ван е проектиран специално за любителите на живота на открито, които се нуждаят от много място за ежедневните си пътувания.

Първоначално T-Class ще се предлага само с 5 места и с избор от два двигателя. Миниванът може и да използва платформата на Renault Kangoo, но се отличава по каросерията, интериора и оборудването. Двата автомобила имат идентични размери: разстоянието между двете оси е еднакво - 2716 мм. На по-късен етап германците ще представят и модификация със 7 места.

Компактният ван има плъзгащи се врати от двете страни. В стандартния вариант автомобилът се предлага с пета врата (тази на багажника), но срещу заплащане T-Class може да е с врата от две части, която има възможност да се фиксира на 90 градуса и да се отваря под ъгъл до 180 градуса. Обемът на багажника на модела е половин кубичен метър, а задните седалки могат да се прибират, като образуват в равен под.

Интериорът на T-Class е с черна изкуствена кожа на седалките, централния подлакътник, таблото и вътрешната част на вратите. Още в базовия вариант е включена информационно-развлекателната система MBUX със 7-инчов сензорен екран, електрическа ръчна спирачка, достъп без ключ, както и 7 въздушни възглавници. За пътниците отзад са предвидени сгъваеми маси в облегалките на предните седалки. Опционално се предлагат 17-инчови джанти, функция KEYLESS-GO или амбиентно осветление, както и тапицерия от кожа ARTICO.

Автомобилът е оборудван и с доста функции за безопасност, като много от системите за подпомагане на шофирането се предлагат в стандартния пакет. Пример за това са системата за предупреждение за загуба на налягане в гумите и тази за спешно повикване на Mercedes-Benz. Това включва също асистент за потегляне по наклон, асистент при страничен вятър, система за предупреждение за умора, активен асистент за спиране и такъв за поддържане на лентата, асистенти за мъртва зона на видимост и за ограничаване на скоростта.

Новият модел ще се предлага с 1,3-литров бензинов двигател с мощност 102 и 131 к.с., както и с 1,5-литров дизел с 95 или 115 к.с. И двата мотора са добре познати от други модели - както на Mercedes, така и на Renault и Dacia. Те могат да работят с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

Знае се също така, че на по-късен етап фирмата ще представи и изцяло електрическа версия на вана. Продажбите на T-Class започват през лятото, като цените тръгват от 30 000 евро. За сравнение - Renault Kangoo струва с 10 000 евро по-малко в базовия си вариант.

Ключови думи:

Mercedes-Benz, автомобили

Още

МВР разкри канал за трафик на много скъпи крадени коли

05.12.2022

1554
Alfa Romeo Tonale вече е хибрид с 280 конски сили

02.12.2022

367
Необслужваните бързи кредити са нараснали с над 20% за година

28.11.2022

МИЛА КИСЬОВА

1538