facebook
twitter

Автомобили

Mercedes се отказва от някои двигатели

4 952
 Mercedes

Компанията Mercedes-Benz готви обновяване на моделната си гама, като целта е ясна – спестявяне на средства и покриване на новите екологични стандарти. Това ще доведе и до промени сред двигателите, които марката предлага. Някои от тях ще отпаднат, а други ще бъдат модернизирани, пише Automedia.bg.

От компанията вече посочиха една от "жертвите" на готвените промени. Дизеловият 1,5-литров мотор, известен като 180d, повече няма да се монтира на модели на Mercedes-Benz. Досега той се използваше за A-Class, B-Class, както и за една от версиите на CLA. Двигателят развива мощност 116 к.с. и работи в комбинация с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Мястото на този двигател ще заеме 2,0-литровият дизел, който се предлага с мощност 150 или 190 к.с. и в момента също се монтира на някои модели на марката. Той се комбинира само с 8-степенна автоматична трансмисия, като ще бъде леко подобрен. Мощността му се запазва, но въртящият момент се увеличава с 20 Nm и ще достигне 280 Nm.

Освен това Mercedes-Benz се отказва и от 1,5-литровия дизел с 95 к.с., който се монтира на колите A-Class. Производството му спира, тъй като той не покрива стандарта Euro 6D, а модернизирането му така, че да отговаря на екологичните норми, би било прекалено скъпо.

Ключови думи:

Mercedes, Mercedes-Benz, автомобили
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Renault, Nissan и Mitsubishi си поделиха света на региони

29.05.2020

1442 1
Тотото обича Ford. Много!

23.05.2020

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ

5826 6
50 000 автомобила напускат София за празничните дни

22.05.2020

904 14

Коментари

TRIF007

Имам усещането, че МБ рискуват да загубят твърде много от пазарния сегмент които имат в  момента.

Всички производители на ДВГ се преустроиват към електрозадвижване а при МБ това е по скоро символично. С пускането от конвеера на първите електрички от завода на Тесла - Берлин пазара на автомобили ще премине в друго измерение. От там връщане назад няма. Може да позабави процеса но няма да им помогне намалените цени на горивата. Ако МБ продължават да разчитат на стара слава това ще е началото на края за тях.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×