Quantcast
MINI Counrtyman излезе в дизайнерска версия | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

MINI Counrtyman излезе в дизайнерска версия

Untamed Edition е предназначен за приключения извън границите на града
574
 MINI

Най-големият модел в гамата на MINI - Countryman, се наложи в премиум компактния сегмент като един от най-търсените на пазара. Това се дължи на "всестранния му талант" - четирите врати, големия заден капак, петте места и изключително гъвкавия багажник с вместимост от 450 до 1390 литра осигуряват висока практичност.

Едновременно с това, задвижването на четирите колела ALL4 осигурява ситуативно разпределение на мощността при всякакви пътни и метеорологични условия. С него MINI Countryman се представя уверено както в градския трафик във всекидневието, така и при разходки извън пътя.

Сега компактният кросоувър излиза и в нова версия - Untamed Edition, която подчертава разнородните му черти. С дизайна на своя екстериор, специално насочен към стабилна гъвкавост, MINI Countryman във версията Untamed Edition повече от всякога приканва към спонтанни разходки сред природата и изследването на напълно нови пътища. За индивидуалното излъчване допринася не само лаковото покритие на каросерията в ексклузивния цвят Momentum Grey metallic, но и визията MINI ALL4 Exterieur, при която специфични декоративни елементи също са в цвета на колата - рамките на долните въздухозаборници и загатнатата защита на дъното, вложките на Air Curtains в предната броня, страничните прагове и вложките на светоотражателите и долната част на задната броня.

Визията на емблемата на MINI на предния и задния капак подсказва, че и черните текстови и графични елементи на емблемата са комбинирани с фон в цвета на автомобила.

Четирите диагонални ленти в цвят Frozen Bluestone в долната част на вратите сигнализират гъвкавия спортен дух по всякакви пътища. С разработено ексклузивно за специалните модели оформление се отличават и 18-инчовите алуминиеви джанти Untamed 2-tone с полирани до блясък повърхности. При MINI Countryman Untamed Edition в черен цвят са също покривът и релсите по него, корпусите на външните огледала и фаровете.

Опцията Piano Black Exterieur, която също е част от оборудването на специалните модели, включва и други дизайнерски елементи: рамките на радиаторната решетка, фаровете, задните светлини и Side Scuttles (мигачите отстрани на предните калници), дръжките на вратите, ауспуховите накрайници, обозначенията на модела, а при съответното оборудване - и емблемите ALL4 на предните странични панели.

Side Scuttles, също както и лайсните на праговете, се отличават с вдъхновена от планински пейзаж графика и надпис Untamed. Такъв се вижда и на задните странични прозорци. Освен вложките и основите на Side Scuttles логото "Е" на капачката за зареждане на Plug-in хибридния модел MIN Cooper SE Countryman ALL4 също са в цвят Frozen Bluestone.

В оформлението на интериора доминират вдъхновените от природата зелени и сини цветове. На повърхностите на спортните седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge ексклузивният цвят Highland Green е комбиниран със сини и зелени контрастни шевове. Като алтернатива се предлага кожената тапицерия MINI Yours Lounge Carbon Black.

Също като лайсните на праговете, и осветената декоративна лайсна във Frozen Bluestone е с графика на планински пейзаж. В тази област на интериора за първи път като мотив се използва голямо форматно графично изображение вместо еднородна структура. Допълнителен ефект се постига от надписа Untamed, разпознаваем в нощния дизайн. Акцентиращите лайсни в кокпита и на централната конзола са във Frozen Blue metallic, лайсните на вратите са в Arctic Silber metallic, а рамките на дюзите на вентилацията са гланцирано черни.

Освен това специалният модел на MINI Countryman се отличава с емблеми с надпис Untamed на седалките и долната спица на спортния кожен волан Nappa, със стелките с триизмерно изображение на планински пейзаж в стила на лайсните на праговете и декоративните лайсни, както и с таван в цвят антрацит. 

Освен това Untamed Edition включва и светлинен пакет, пакет MINI Excitement и MINI Driving Modes.

Задвижването на модела е разнообразно, като основна роля трябва да играе модификацията MINI Cooper SE Countryman ALL4 със среден разход на гориво: 2,1-1,7 л/100 км и среден разход на електроенергия 15,9-14,8 кВтч/100 км. Това е хибрид (plug-in), при който вредните емисии СO2 са малко на 40 г/км по цикъла WLTP. Само на електричество този вариант изминава 51 км.

Untamed Edition се предлага и с останалите варианти на задвижване, с които е оборудван стандартният MINI Cooper Countryman. Те включват бензинови, дизелови и хибридни агрегати с работен обем от 1,5 до 2,0 литра и развиващи мощност от 116 до 190 к.с.

Ключови думи:

MINI, автомобили

Още

Необслужваните бързи кредити са нараснали с над 20% за година

28.11.2022

МИЛА КИСЬОВА

1476
9 изобретения, които ще променят автомобилната индустрия

25.11.2022

1079
София отлага с 1 г. забраната за влизане на стари коли в центъра

21.11.2022

1291