Quantcast
Nissan спира да продава двигатели с вътрешно горене в Европа | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

Nissan спира да продава двигатели с вътрешно горене в Европа

От догодина японската компания ще предлага само електрифицирани модели
1 587
 Nissan
Nissan Juke Hybrid

Японският производител Nissan спира да предлага модели с двигатели с вътрешно горене (ДВГ) на европейския пазар. За целта компанията представи шест електрифицирани автомобила, които ще играят основна роля в гамата и са част от дългосрочния план за развитие, известен като Ambition 2030.

Новата стратегия влиза в сила от догодина, като японците очакват 75% от продажбите на Стария континент до 2026 г. да са на електрически автомобили. А пълната електрификация на портфолиото на марката трябва да бъде постигнато в края на десетилетието.

Освен това Nissan разработва цяла екосистема, базирана на електроенергия, която изследва възможностите за оптимизиране и управление на капацитета на батерите за електрифицирани превозни средства. За целта в гамата ще влязат не само модели, задвижвани изцяло на ток, но и хибриди, оборудвани с нови и модерни технологии.

Ето шестте модела от новата стратегия:

 

Nissan Juke Hybrid

Последното поколение на компактния кросоувър Juke Hybrid, запазва индивидуалността на модела, като едновременно с това го електрифицира. Кросоувърът е оборудван с двигател с многомодулно задвижване и интелигентна скоростна кутия, предлагащи чисто електрическа мощност или комбинация от ДВГ и електромотор.

Технологията e-Pedal Step позволява на водача да ускорява или намалява скоростта с помощта само на един педал, повишавайки по този начин комфорта и удобството по време на шофиране.

 

Nissan Qashqai със система e-POWER

Този модел е пионер в света на кросоувърите, като новото му поколение получава иновативната технология за задвижване - e-POWER. Тя е разработена изцяло от Nissan и предоставя усещане от шофирането на изцяло електрически автомобил, но без необходимостта от спиране за зареждане на батерията.

Изцяло електрически мотор задвижва колелата, като постига плавно и моментално ускорение, докато малък и изключително ефективен ДВГ зарежда батерията по време на движение. По този начин напълно се отменя необходимостта от спиране за зареждане на батерията и се елиминират всякакви притеснения по отношение на автономността.

 

Nissan X-Trail с технология e-POWER

Новият Nissan X-Trail също е снабден с иновативната система e-POWER и оборудван с технология за задвижване и контрол на четирите колела - e-4ORCE. Благодарение на нея, освен динамика и лесно управление, се постигат тишина и комфорт по време на пътуване, като това се дължи на двата електрически мотора, задвижващи всички колела.

 

Nissan LEAF

Първият в света масов, изцяло електрически автомобил Nissan LEAF направи революция с излизането си на пазара. От 2010 г. досега от този модел са продадени над 577 000 единици, които са изминали над 9 млрд. километра с нулеви вредни емисии. В Nissan непрекъснато усъвършенстват модела, като се опитват да го направят по-достъпен за масовия потребител.

Последният LEAF (модел на годината 2022) получава променен дизайн, по-ефективни задвижващи системи и технологии за свързаност, което би трябвало да го направи още по-успешен на световните пазари.

 

Nissan Ariya

Ariya е първият изцяло електрически купе-кросоувър, който обаче е напълно в стила на Nissan. При него дебютира новата платформа CMF-EV, разработена от японската компания за нуждите на алианса с Renault и Mitsubishi. Моделът ще се предлага със система за задвижване на четирите колела e-4ORCE, която разполага с два електромотора, гарантиращи бърза реакция и моментално ускорение при всяка ситуация на пътя.

 

Nissan Townstar

Следващото поколение с напълно електрическо предложение в LCV-сегмента от Nissan е Townstar. Този модел е проектиран, за да съчетава ефективност и практичност, като е оборудван с електромотор, осигуряващ комбиниран пробег от 300 км с едно зареждане на батериите. В електромобила са внедрени над 20 технологични функции, които трябва да го направят още по-полезен и по-ефективен.

Ключови думи:

автомобили, Nissan

Още

За нов автомобил в България се чака 6-9 месеца

07.08.2022

8833
Кола за над $300 000 ще връща Cadillac в играта

29.07.2022

731
Hyundai извади кола с рекордно ефективни батерии

22.07.2022

4943