facebook
twitter

Автомобили

Opel дава алтернатива на кросоувърите

Всъдеходното комби Insignia Country Tourer предлага всичко необходимо за семеен автомобил, цената му достига 91 000 лв.
3 213
 Opel

Манията по кросоувърите продължава да се разраства и това кара производителите да хвърлят големи усилия в тази посока. В същото време някои сегменти се развиват с по-бавни темпове, но това не означава, че са забравени. Един от тях е на "всъдеходните комбита", чието търсене може и да не е голямо, но си остава стабилно, тъй като този тип автомобили остават отлична алтернатива на SUV моделите.

Сред най-актуалните предложения на пазара е Opel Insignia Country Tourer, конструиран на базата на стандартното комби Insignia Sports Tourer. Дизайнерите на марката са използвали познатата рецепта, като са увеличи пътния просвет, поставили са допълнителни защитни елементи най-вече по долната част на каросерията и са добавили система за задвижване на четирите колела.

Благодарение на някои допълнителни елементи - като голяма задна броня, спойлер и променени накрайници на изпускателната система, автомобилът изглежда доста по-масивен и агресивен. В интериора са добавени висококачествени материали и допълнителни функции, които съответно трябва да оправдаят и по-високата цена на модела. Сред тях например е проекционен дисплей пред водача, а също така и мултимедийна система с голям сензорен екран, на който се появява най-важната информация за работата на агрегатите и системите на автомобила.

Салонът се различава от този на стандартното комби и по допълнителните ниши за поставяне на различни предмети. Седалките са разработени с помощта на германски лекари ортопеди, като идеята е, освен да бъдат удобни, да щадят гърба на шофьора и пасажера до него по време на дългите пътувания. Като цяло пространството е достатъчно, за да може в колата да пътуват 5 човека, а обемът на багажника в нормално положение е 560 литра. Ако задният ред седалки бъде свален, обемът се увеличава до 1655 литра.

Новият Opel Insignia Country Tourer се предлага с бензинови и дизелови двигатели, но с оглед на размерите и предназначението на модела (идеята е, че с него ще се пътува на големи разстояния), най-подходящ е 2,0-литровият дизелов турбомотор. Неговата мощност е 210 к.с., а максималният въртящ момент е 480 Nm, като е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,9 секунди, като разходът на гориво (смесен) е малко на 6/100 км.

Комбито разполага със система за задвижване на четирите колела, а като опция се предлага адаптивно окачване, което има три режима на работа - Standard, Sport и Tour, предназначени за различен стил на шофиране. Те се променят от бутон пред водача. При Tour окачването става по-меко, докато при Sport двигателят и автоматичната скоростна кутия реагират много по-бързо.

Системата 4х4 използва технология Twinster, която разпределя въртящия момент както между двете задни колела, така и между предната и задната ос. Това позволява заключване на задната ос и автомобилът е само с предно предаване, когато условията на пътя са подходящи. Twinster увеличава и безопасността, като тъй като разпределя въртящия момент между колелата, в зависимост от ъгъла на завъртане на волана и състоянието на пътната настилка.

Разбира се, всичко това сериозно покачва цената на автомобила. Всъдеходното комби на Opel стартира от малко над 71 000 лв., но при добавяне на всички опции и на допълнителното оборудване, предлагано от компанията производител, цената на Insignia Country Tourer може да надхвърли 91 000 лв.

Ключови думи:

Opel, автомобили

Още

Тотото обича Ford. Много!

23.05.2020

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ

4865 6
50 000 автомобила напускат София за празничните дни

22.05.2020

895 14
Започна битката на батериите

22.05.2020

1097
×