Quantcast
Renault възкреси легендата R5 | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

Renault възкреси легендата R5

2 083
Renault 5 Prototype

По време на представянето на плана "Ренолюция" френският производител показа и Renault 5 Prototype – компактен градски автомобил, вдъхновен от популярността на легендарния модел R5. Машината засега е концептуален модел, но ще се появи и в серийно производство. 

Екип от дизайнери под ръководството на Жил Видал е обединил съвременния стил на марката с оригиналната "петица", като това се усеща особено при избора на материали за оборудването. Предното и задното лого светят, а фаровете срещу мъгла, вградени в бронята, изпълняват и ролята дневни светлини. Люкът за зареждане е скрит във въздухозаборник на капака.

Според замисъла на авторите решетката на радиатора и задното лого трябва да припомнят за историческото Renault 5, а лицевата част и платът в салона да предизвикват асоциации с премиум модел. Френският флаг в огледалата пък показва страната, в която е произведена колата.

Засега няма предоставени никакви технически характеристики. Знае се само, че Renault 5 Prototype трябва да се превърне в символ на марката в епохата на "новата вълна" (Nouvelle Vague). Като цяло компанията предвижда до 2025 г. да предложи 14 нови автомобила, половината от които ще бъдат изцяло електрически.

Ключови думи:

Renault, автомобили

Още

Dacia извади най-практичния си модел

17.09.2021

230
Mercedes разкри електрическото си бъдеще

10.09.2021

624
Индустрията губи до 9 млн. автомобила заради дефицита на чипове

08.09.2021

1009