facebook
twitter

Консулт

Автосервиз взима, поправя и връща колата

600
 Илияна Кирилова

Частният бизнес е гъвкав и находчив - особено в трудни времена. Доказва го и една нова услуга, предлагана в сферата на авторемонтите. Обаждате се в сервиза, оттам изпращат екип, който взема колата, откарва я в работилницата и след ремонта я връща у дома. Услугата засега се предлага само в София, но вероятно бързо ще се пренесе и в други градове. 

В условията на опасна епидемия транспортирането на автомобила се извършва по специална процедура. Екипът е с ръкавици, ключът се дезинфекцира, както и купето. Таблото, седалките и подът се покриват със защитен найлон. Воланът също се облича в найлон. След отстраняване на повредите същата процедура се повтаря и преди автомобилът да бъде върнат на собственика. При дезинфекцията се ползват същите препарати, с които по ГКПП-тата пръскат при съмнение за зарази и вируси.

"Положението в момента е патово за хората - призовани са да си стоят вкъщи, а ако им се налага да пътуват по работа или по друга неотложна причина, трябва да избягват обществения транспорт и да ползват личните си автомобили. А колата точно сега се е развалила... С предлаганата услуга избягваме струпване на клиенти и механици на едно място, обяснява Крис Младенов, основател на Академията за автомеханици (DAS AUTO SERVICE Academy). Ремонтът на автомобилите се извършва в базата на Das Auto Service в столицата. Транспортирането на МПС от и до вкъщи е безплатно.

Основателят на академията за автомеханици настойчиво съветва колегите си от всички автосервизи в условията на извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса да работят изключително по телефона, да избягват преките контакти с клиенти, доколкото е възможно, да разчистват натрупаните ненужни вещи и чаркове и да поддържат суперхигиена  в работните помещения и около тях. 

 

Ключови думи:

автосервиз, коронавирус
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3174 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

4986 91
ВСИЧКО ЗА ПАНДЕМИЯТА НА 21 МАЙ

21.05.2020

762

Коментари

dobadoba

'Услугата засега се предлага само в София, но вероятно бързо ще се пренесе и в други градове.'

 

Само за протокола: ползвал съм услугата в Шумен през 2011г. Изби гарнитурата на главата и смеси маслото с антифриз. След консултация със сервиза, поддържащ ми колата се обадих на местен такъв, натовариха ми я на трака и след седмица ми звъннаха да си я взема. Около 300лв беше ремонта по спомени.

⚓️

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×