facebook
twitter

Консулт

Сешоарът топи шоколад и отлепва стикери

Уредът може да замести ютията и да заличи нежелани детски драсканици по стената
492
 Pixabay

Сешоарът е един от най-често използваните и любими уреди за разкрасяване. С него можем бързо да изсушим косата след къпане и да моделираме желаната небрежна прическа. Но хрумвало ли ви е, че този електроуред може да послужи за куп други неща, свързани с бита и с пакости на децата, които толкова обичат да рисуват на неподходящи места? Ето някои нестандартни негови приложения:

 

Срещу досадни стикери 

Лесно може да махнете нежеланите лепенки - просто ги нагрейте предварително със сешоар. Лепилото ще се размекне и няма да се налага да чупите нокти, а рискът да надраскате почистваната повърхност рязко намалява. 

 

Срещу пастелни рисунки  

Децата обичат да рисуват, но понякога го правят с пастели и ползват за "платно"... стените. Не е беда, поправимо е. За целта вземете сешоара и затоплете стенните картини. После бързо почистете с гъба, напоена с препарат за миене на чинии.

 

Срещу накапано от свещ

Восъкът от мебелите се почиства по подобен начин  - със загряване чрез сешоара и после забърсване с кърпа. 

 

Вместо ютия 

Имате намачкана дреха, но нямате ютия под ръка? Отново сешоарът идва на помощ. Напръскайте леко с вода материята и насочете топлия въздух, като държите уреда на разстояние от няколко сантиметра. Този трик работи особено ефективно при памучни тъкани.

 

За разтапяне на шоколад

Трябва ви течен шоколад? Има по-лесен начин от водната баня. Включете сешоара и нагрявайте до получаване на желания резултат. 

 

Огледалце, огледалце

След къпане огледалото в банята обикновено се изпотява и не може да се видите в него. С помощта на сешоара  замъгляването скоростно ще изчезне. 

 

Ах, този лак

Често лакът за нокти не засъхва с желаната скорост, а вие много бързате. Решение има - използвайте уреда за сушене на коса. 

 

За камерата на хладилника

За бързо размразяване на камерата на хладилника е достатъчно просто да я изпразните, след което десетина минути да духате вътре топъл въздух със сешоара. Парчетата лед по стените бързо падат и цялата операция приключва бързо, като замразените продукти отново може да се върнат в камерата.

Ключови думи:

спести, сешоар
Все още няма коментари

Още

Пестите ли бели пари за черни дни

13.03.2020

727
Πpoдaвaтe имoт? Eтo няĸoи cъвeти

28.02.2020

1034
Можете да замените нежелания подарък с ваучер

24.01.2020

179

Влез или се регистрирай за да коментираш

×