Quantcast
2 "Златни малинки" за Джулиани, 3 за Сиа, 0 за Мария  | СЕГА
facebook
twitter

Култура

2 "Златни малинки" за Джулиани, 3 за Сиа, 0 за Мария 

3 924
Три от големите победители: „Абсолютно доказателство“, Руди Джулиани в продължението на „Бора“ и „Music“ на СИА.

През поразителната (в лошия смисъл) 2020 година отличията за лошо кино, известни като „Златните малинки“ не можаха да останат далеч от политиката, но в това няма нищо лошо. Истината е, че в изкуството винаги има политика, просто тази година това е малко по-очевидно.

Само месеци след като Music, режисьорският дебют на певицата Сиа, шокира наблюдателите на „Златните глобуси“, като получи две номинации, филмът успя да си осигури три броя от съмнителната награда „Razzie“ или „Златна малинка“ — за най-лоша актриса (Кейт Хъдсън), най-лоша поддържаща актриса (Мади Зиглер) и най-лош режисьор (Сиа).

И докато номинираната и за "Оскар" за ролята си в „Елегия Хилбили“ Глен Клоуз не успя да спечели „малинка“, друг борещ се за Академичната награда проект - „Борат: последващия кинофилм“ (или поне най-неволният участник в него), взе две.

Рудолф Джулиани, третата звезда в историята на Саша Барон Коен (с две номинации за "Оскар" - за Бакалова и сценаристите) си заслужи честно малинките за най-лош актьор в поддържаща роля и за най-лош екранен тандем — за Джулиани и ципът на панталона му (а не Мария Бакалова, според официалния сайт на наградите).

Много важната награда за най-лош филм бе присъдена на главния изпълнителен директор на компанията MyPillow Майк Линдел. Той спечели с фантазиите си на тема изборни измами, представени като двучасов документален филм, наречен "Абсолютно доказателство“ (среща се и с подзаглавие „Разкриване на измамите в изборите и открадването на Америка от гражданите“, което звучи като измислено в боратовия Казахстан, но хуморът на този тръмпоид е напълно непреднамерен.

Еротичният полски филм „365 дни“ спечели за най-лош сценарий, а звездата Робърт Дауни-младши Дулитъл - се окичи със златната малина за най-лошия римейк или продължение.

В допълнение към тези отличия Наградата губернаторите донесе на 2020 година официалния статут на "Най-лошата календарна година някога!".   

 Следва пълен списък с тазгодишните носители на наградата Razzie:

НАЙ-ЛОШ ФИЛМ
„Абсолютно доказателство“

НАЙ-ЛОШ АКТЬОР  
Майк Линдел (в ролята на Майк Линдел) „Абсолютно  доказателство“

НАЙ-ЛОША АКТРИСА  
Кейт Хъдсън  / Music

НАЙ-ЛОША ПОДДЪРЖАЩА АКТРИСА
Мади Зиглър / Music

НАЙ-ЛОШ ПОДДЪРЖАЩ АКТЬОР
Руди Джулиани (в ролята на Руди Джулиани) "Борат: Последващият кинофилм“

НАЙ-ЛОШ ЕКРАНЕН ТАНДЕМ
Руди Джулиани и Ципът на панталоните му

НАЙ-ЛОШ РЕЖИСЬОР  
Сия / Music

НАЙ-ЛОШ РИМЕЙК ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ  
„Дулитъл“

НАЙ-ЛОШ СЦЕНАРИЙ
​„365 дни“

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ГУБЕРНАТОРИТЕ ПОЛУЧАВА 2020 ГОДИНА като “НАЙ-ЛОШАТА ГОДИНА В КАЛЕНДАРА ВЪОБЩЕ”

 

Още

Електоратът гласува за Слави и в музикалните награди

19.07.2021

3448
Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани остана без лиценз

08.07.2021

686
Руди Джулиани е поискал Киев да разследва Джо Байдън

08.06.2021

1068