Quantcast
Андреа Бочели ще пее на Великден в миланското Дуомо | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Андреа Бочели ще пее на Великден в миланското Дуомо

Тенорът ще изнесе концерт в празната катедрала, но изпълнението му ще бъде излъчено по целия свят
562
 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Андреа Бочели ще пее без публика и без хонорар.

За разлика от България, във всички разумни светски страни църквите са отдавна затворени заради епидемията от коронавирус. Италианските християни също няма да могат да посрещнат Великден тази неделя по обичайния начин. Изключение ще бъде направено само за Андреа Бочели. Световноизвестният незрящ тенор ще влезе в празничната вечер в миланската катедрала - Дуомо, за да изнесе концерт. Без публика.

Тя ще бъде в домовете си, пред компютрите, където ще може да се наслади на изпълнението чрез YouTube.

Единственият друг човек в катедралата по време на изпълнението ще бъде органистът на Дуомото Емануеле Вианели. В програмата за концерта ще влязат "Аве Мария" и "Света Мария" на Маскани.

Концертът носи заглавието "Бочели: Музика на надеждата" и ще започне в 7 вечерта италианско време (което означава 20 ч. българско) на 12 април, неделя. Тогава католиците честват Възкресение Христово.

Ето и канала на Андреа в YouTube, откъдето концертът ще бъде стриймван по целия свят

Тенорът ще пее безвъзмездно за каузата. "Много съм щастлив, че Андреа прие нашата покана", заяви кметът на Милано Джузепе Сала. "Тази година Великден ще е по-различен за всички нас. Радостното спокойствие, което обичайно този празник носи, беше нарушено от пандемията, която преживяваме. Сигурен съм, че необикновеният глас на Бочели ще бъде прегръдката, която ни липсва тези дни". 

"Вярвам в силата на това да се молим заедно", каза в свое официално съобщение и Бочели. 

Фондацията на незрящия тенор е основала и благотворителен фонд в подкрепа на италианските болници. Даренията ще осигурят предпазно оборудване на медицинския персонал. 

Още

"Арктик Мънкис" сами потвърдиха концерта си в Бургас
Двама загинаха преди концерт в чест на АББА в Швеция

04.11.2021

564
Първият концерт на "Пет Шоп Бойс" у нас ще е през 2022 г.