facebook
twitter

Култура

Бет Харт раздаде сърцето си в препълнената зала 1

319
Сега
Бет Харт седна в началото на концерта зад декорираното със свещи пиано, но после скъси бързо дистанцията с публиката, пя сред феновете и дори си прави селфи с неколцина щастливци

Бет Харт и групата й останаха първоначално изненадани от многобройната и ентусиазирана българска публика, която ги посрещна в НДК. Зала 1 беше напълно разпродадена за първото гостуване у нас на изпълнителката, която спечели сърцата на меломаните още с 90-те с хита LA Song (Out of This Town) от своя втори албум Screamin' for My Supper. Концертът бе организиран от "БГ Саундстейдж", а огнената блус певица пристигна в София заедно с китариста Йон Никълс, басиста Боб Маринели и барабаниста Бил Рансъм. Дамата се раздаде напълно в двучасов концерт, лавирайки ловко между блус, рок, фюжън и джаз. 

46-годишната Харт е сравнявана с Тина Търнър и Джанис Джоплин от легендарния блус китарист Джо Бонамаса, с когото си сътрудничат вече в три албума. Последният  - Black Coffee, излезе през януари. Музикалните критици също не пестят комплименти за нейния вокален диапазон и творчески заряд. Самата тя признава, че музиката ѝ е повлияна от много и различни изпълнители, но сериозен отпечатък са оставили Ейми Уайнхаус, Флорънс Уелш от Florence and the Machine, The Lumineers и "Дъ Блек кийс". 

Световното турне на Бет Харт стартира през пролетта във Флорида, премина през цяла Америка и Европа и ще завърши на 6 декември в Киев. В своя предпоследен концерт - в София, тя се раздаде без остатък. Дори слизаше от сцената да се прегръща и общува с публиката, да си направи селфита с неколцина щастливци. 

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Откриват Софийския международен панаир на книгата

11.12.2018

279 3
Сара Брайтман ще пее през октомври 2019 г. в НДК

10.12.2018

472 3
Обявиха номинациите за "Златен глобус"

06.12.2018

434 3

Коментари

ablepsia

раздаде сърцето си

 

Каква пошлост още в заглавието!

Ндадолу не е по-добре.

Влез или се регистрирай за да коментираш